12 Ocak 2013 Cumartesi

Avengers 1998 Dizisi 12. Sayı Özeti

Gerekli Şeyler "Avengers Dissambled"ı basmışken okur arkadaşlara grubu bu dağılma noktasına getiren aşamaları özetlemek istedim. Scarlett Witch'in çıldırma süreci işte tam da bu 84 sayılık özetin içinde aşama aşama yer alacak ve sürece birlikte şahit olacağız. Gruba dair ön bilgi Avengers 1998 Dizisi Geniş Özeti - 1, geniş bir inceleme isteyenler Avengers’ı Karşıtı Üzerinden Tanıyalım ve ilk sayıları merak edenler Avengers 1998 Serisi Özeti 1 ve 2. sayılarAvengers 1998 Serisi Özeti 3 ve 4. sayılarAvengers 1998 Dizisi 5. Sayı ÖzetiAvengers 1998 Dizisi 6. SayıAvengers 1998 Dizisi 7. Sayı ÖzetiAvengers 1998 Dizisi 8. Sayı ÖzetiAvengers 1998 Dizisi 9. Sayı ÖzetiAvengers 1998 Dizisi 10. Sayı ÖzetiAvengers 1998 Dizisi 11. Sayı Özeti yazılarını okuyabilirler.

Avengers 12
Bir sayı önce bir tarikattan bahsedildi, şimdi Lucifer adlı bir tür uzaylı ruhaninin tehdidiyle yüz yüze grup veee:

Ve elbette pabuç bırakacak değiller.

Olaylar Hawkeye'ın Thunderbolts adlı grup tarafından kaçırılmasını haber yapan tv görüntüleriyle başlar. Basına inanan ve Hawkeye'ın sinyallerine ulaşamayan ekip onu bulmaya çalışırken hayli olumlu havadadırlar. Vision bedenine kavuşur, Simon insan olmanın tadını çıkarmaktadır, Vision'la aralarında sorun yok gibidir (Scarlett'e az soğuktur), Firestar'a altı ayda iyileşebileceği özel bir kıyafet verilir. Justice ise her biri efsane olan insanlar arasında olmanın ve kendini önemsiz hissetmenin sıkıntısını yaşamaktadır; oysa Guardians of the Galaxy dizisinde o yıllar sonra dondurma kapsülünden çıkarak güçlüce bir ekibin başına Captain'in kalkanıyla geçecektir...

Hawkeye'ın yeri tespit edilir. Arizona'da daha önce Lucifer adlı karakterle savaşılan üssün olduğu yerdir bu. Captain endişelenir. (Not - Thunderbolts dizisinin en eğlenceli dönemidir bence bu. Hem kendilerinin artık kahraman olduğunu anlatmaya çabalarlar hem de edindikleri her üssü ve donanımını havaya uçururlar). Buraya da boş olan üssü yurt edinmeye gelmişlerdir. 


Lucifer'i hepimiz türkçe basılan Captain America'dan hatırlarız. Hani Captain'ın "çöp kapağıyla" dövdüğü adam
Aslında asıl tehlike Dominus adlı süper bilgisayarmış. Neyse ki alt edilmiş. 


Yer altındaki üsse giren Thunderbolt üyeleri araştırma yaparken Avengers da alana gelir. Songbird'le karşılaşınca tehditkar bir havayla Hawkeye'ın grubun lideri olduğundan habersiz saldırıya geçerler. Biraz medya gazı biraz da dost endişesi... Aşağıdaki poz size hangi kapağı hatırlattı? Bir anda neye dönüştü bu grup ki?

İki grup birbirine girer. Captain birbirini kollayan ve muhteşem bir uyumla dövüşen rakiplerini takdir ederken kendi grubunun bir türlü rayına oturamayışına şaşmaktadır. Hawkeye araya girerek olanları anlatır. Artık kahramandır bu tipler ve kanunlara uyacaklardır. İçlerinden sadece yeni adıyla Mach-1 olan Böcek (The Bettle); Örümcek Adam'ın paspas yapmaktan hoşlandığı bir tiptir kendisi, cinayet işlemiştir o da teslim olmaya karar vermiştir. Captain'in aklı karışır. Fazlaca önyargılı ve gazlı davranmışlardır.

Derken yer yarılır ve bu kez adı Dominex olan süper bilgisayar kendine üsteki döküntülerden robotik bir beden yaratarak dünyayı yok edeceğini söyler ve Avengers üyelerini yere yıkacak bir atış yapar. Niye sadece onlar bayılır bilmiyorum ama bir sonraki sayfada ruhani bir görüntü vardır. Bir tür misyoner olan Firebird isimli süper kahraman bizimkilerin yanına iner melek misali. Ancak aşağıda da göreceğiniz üzere bu ruhani ve kutsal iniş Captain'in kucağında son bulacaktır
Ben anlamadım bu yorumu... Yer darlığı falan herhalde 


Bu arada robotu bombalayan jetlerden biriyle bir tür uçan motosiklet üzerinde uçan Hawkeye kafa kafaya giderken; veya uçak havada durarak oluyor bilemiyorum, iki karede 4 balonluk laf ederler karşılıklı. Thunderbolts, dışından zarar veremedikleri robotun içine girecek yer bulurlar. Dominex dünyayı fena yok etmeyi planlamaktadır. İçeriden de zarar görmez ve hemen tamir eder kendini robot. Sonunda Moonstone (daha sonra Meteorite) Lucifer kılığına bürünerek kafasını karıştıracak emirler verir. Merkeze ulaşan kahramanlar iç devrelerini yok ederek onu durdururlar.

Son sayfada dostane bir ayrılık olur. Mach-1 şaşkınlığın doruğunda "Gitmemize izin veriyorlar! İntikamcılar..." derken Justice iletişim kartını yırtarak gruptan ayrılan Hawkeye'ın Avengers'i bırakışına inanamamaktadır.

Avengers... Efsane grupta olmak varken insan başka bir yerde olmak ister mi?

Bu da zaten dolaylı olarak bir sonraki sayının hazırlayıcısı... Yanıt da bir sonraki sayıda

Ve en büyük başka soruyla birlikte...


Ümit Kireççi

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails