6 Ağustos 2012 Pazartesi

Avengers 1998 Serisi Özeti 3 ve 4. sayılar

Gerekli Şeyler "Avengers Dissambled"ı basarken okur arkadaşlara grubu bu dağılma noktasına getiren aşamaları özetlemek istedim. Scarlett Witch'in çıldırma süreci işte tam da bu 84 sayılık özetin içinde aşama aşama yer alacak ve sürece birlikte şahit olacağız. Gruba dair ön bilgi Avengers 1998 Dizisi Geniş Özeti - 1, geniş bir inceleme isteyenler Avengers’ı Karşıtı Üzerinden Tanıyalım ve ilk sayıları merak edenler Avengers 1998 Serisi Özeti 1 ve 2. sayılar yazılarını okuyabilirler.


Avengers 3

Hikaye, kaçan grubun Captain America yönetiminde ekipçe mücadele etmeleri için antrenman yapmalarıyla başlar. Bu sırada Morgana Scarlett Witch'in zindandan kaçtığını öğrenerek çıldırmıştır. Önce zindancının kafasını patlatır, ardından Lenuria büyükelçisini kül eder yakarak. Ardından da tüm memleketin üzerinden görünerek kaçan gruba Scarlett'i geri getirin ültimatomu verir. Oysa kaçan grubun bu kaçıştan haberi yoktur.

Bir klişenin foslaması işte burada gerçekleşir. :) Hawkeye'ın dahiyane fikri, kaleye girmek için rahip kılığına girmektir. Kahramanlar kafalarına başlıkları çeker kaleye girerler ve onları karşılama komitesi karşılar:

Bu sırada Scarlett Wonder Man'in kurduğu kampta toparlanmaya çalışırken Simon'un nasıl hayatta kaldığını öğrenir. Ancak bu sohbet kısa sürer. Wonder Man sürekli olarak bedenleşememekte, çağırıldığı yere dönmektedir.

Bu sırada kalede son derece eşitliksiz bir savaş sürmektedir. Dostlarına zarar vermek istemeyen küçük grup umutsuzca savaşmaktadır. Morgan bundan psikopatça bir zevk almaktadır ancak kardeşi Mordred canını sıkınca onu büyüyle yere sererek izlemeyi sürdürür. Scarlett gelene kadar....

Scarlett, Asgard kılıcına kadar çaresizce savaşmaya başlar. Üstünlük sağlayamaz. Ancak Wonder Man'in ortaya çıkması dengeyi değiştirir. Avengers üyeleri birer birer büyüden kurtularak Wanda'ya enerjilerini aktarmaya başlarlar. 
Taş Vision'un kırılması ve Wanda'nın kocasına olan aşkı kazanmasını sağlar. Olayların başladığı yere dönülür. Vision ağır yaralıdır. Thor dev kılıcı memleketine taşır.

Ama asıl soruyu Beast sorar:

39 avengers'le ne yapacağız şimdi ?
Avengers 4

1998-2004 yılları arası çıkan bu dizi 84 sayı sürmüştür. Bir yerden sonra bir önceki seriye bağlanarak da 500'lü sayılar olarak numaralandırılmıştır.

Hani Beast sormuştu ya "n'apcaz bu kadar adamı diye?" İşte onu halletmeye çalışıyorlar bu sayıda:

Iron Man (Anthony Stark)
Thor 
Giant Man (Henry Pym)
Wasp 
Captain America (Steven Rogers)
Hawkeye (Clint Barton)
Scarlet Witch 
Quicksilver 
Beast 
Binary 
Black Knight (Dane Whitman)
Black Panther (T'Challa)
Black Widow (Natasha Romanova)
Crystal 
Darkhawk 
Demolition Man 
Falcon (Sam Wilson)
Firebird 
Hercules (Heracles)
Living Lightning 
Machine Man 
Magdalene 
Moondragon 
Photon (Monica Rambeau)
Quasar (Wendell Vaughn)
Rage 
Sandman 
Sersi 
She-Hulk 
Spider-Woman (Julia Carpenter)
Starfox 
Stingray 
Sub-Mariner 
Tigra (Greer Nelson)
Vision 
Wonder Man 
Swordsman (Phillip Jarvert)
USAgent 

Hikaye son derece büyük bir ekşınla başlar. Kötü adam Whirlwind soygun yaparken Avengers sürüsü üzerine saldırır ve organize olamadıklarından kendilerine, birbirlerine ve çevreye çok daha büyük bir zarar vererek kaçmasını sağlarlar.

Bu arada Cap, Iron Man, Scarlett Witch, WASP, Giant Man yeni bir grup toparlamak için seçmeler ve görüşmeler yapmaktadırlar. Hawkeye ise biraz daha pratik düşünerek New Warriors'un Avenger olmak isteyen lideri ustice ile kız arkadaşı Firestar'ı izleyerek onların Whirlwind'i nasıl yakaladıklarını gözler ve izin mizin almadan onları Avengers üyesi yapar. Biraz kırgınlıklar olur gibi olsa da gençler gruba kabul edilirler.

Yeni grup Hawkeye, Thor, Captain America, Ms. Marvel, Iron Man, Justice, Firestar ve Vision'dan (bedenen değil, görüntü olarak, bedeni hala tamirdedir) oluşur.

Bu sayının bence en önemli özelliği 500'lü sayılarda grubun can kaybıyla dağılacağı Avengers Disassambled sayılarına şimdiden hazırlık yapıyor olmasıdır. Scarlett Witch eski kocası Vision'un son halini ve Simon'la paylaştığı ilginç bağı irdelerken son derece zorlu bir iç hesaplaşmaya geçiriyor...



Ümit Kireççi

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails