7 Aralık 2008 Pazar

EUROCRIME, Kötü Adam Yemekleri! Sofraya Buyrun :)

Amerikan çizgi romanının mitolojiden, popüler kültürden, masallardan, deyimlerden, atasözlerinden, karizmatik hayvanlardan kahraman ve süper güçlü karakterler yarattığını tüm okurlar bilir. Ancak DC Comics'in "Eurocrime" adlı bir grubu var ki adamlar hem kötü hem de isim konusunda, köken konusunda bir devrim niteliği taşımakta. Her grup üyesi özel bir avrupa menüsünden yaratılmış. Doğru anladınız hepsi de "YEMEK"...!


JUSTICE LEAGUE EUROPE #49 April 1993

Grup, Elongated Man #1 (Ocak/January 1992)'de ortaya çıktı ilk kez (First Appearance). Uzayan Adam Ralph ve eşi Sue Dibny'nin Sonar (Modora Kontu Bito Wlaton) ile mücadelesi sırasında Sonar tarafından beyinleri manipüle edilerek mücadeleye dahil olmuşlardır. Yıllar sonra da Justice League Europa 49. sayıda görülen grup yemek kökenli olup bolca dayak yemişlerdir.

Grup elemanları: Toad-in-the-hole / İngiltere, Lutefisk / Norweç, Brautwurst (Wurstwaffe) / Almanya, Gyro / Yunanistan, Il Calimari / İtalya ve L'Escargot / Fransa.



LUTEFISK- Guy Gardner. Norveç usulü hazırlanan balığı pişirmek isteyen tercüme edecek artık: HowToCookLutefisk



GYRO - Guy Gardner. Bizim "Döner" dediğimiz şeye Yunanlılar "Gyro" diyor. Acil patent.


TOAD IN THE HOLE - Guy Gardner. İngiliz yemeği olan Toad in the Hole, Yorkshire pudingi denilen bir sosun içinde pişirilen sosislerden ibaret. Pişirmek isteyene: HowToCookToadInTheHole



L'ESCARGOT. bildiğimiz Salyangoz. Meşhur Fransız yemeği. Pişirmek isteyen bahçeye çıkıp yağmurdan sonra toplasın ve işte tarifi: HowToCookEscargot


IL CALIMARI, bildiğimiz Kalamar. İtalyan lezzetini pişirmek isteyene: HowToCookCalimari

BRAUTWURST (Bratwurst), Almanya'nın "ızgara" sosisi. Pişirmek isteyene bir sürü öneri: HowToCookBratwurst

Kurban bayramına pek uymadı ama yine de kötü adamlardan ilham alıp yemek pişirmek isterseniz DC Universe'e teşekkür edin ve başlayın.


Mutfak Ustanız: Ümit Kireççi
"Çizgi Roman Hayatın İçinde"
Kaynaklar -
Wikipedia
Elongated Man #1, 1992
Justice League Europe #50, 1993
http://www.boosterrific.com/characters/villains.php

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails