10 Ağustos 2012 Cuma

Avengers 1998 Dizisi 5. Sayı Özeti

Gerekli Şeyler "Avengers Dissambled"ı basarken okur arkadaşlara grubu bu dağılma noktasına getiren aşamaları özetlemek istedim. Scarlett Witch'in çıldırma süreci işte tam da bu 84 sayılık özetin içinde aşama aşama yer alacak ve sürece birlikte şahit olacağız. Gruba dair ön bilgi Avengers 1998 Dizisi Geniş Özeti - 1, geniş bir inceleme isteyenler Avengers’ı Karşıtı Üzerinden Tanıyalım ve ilk sayıları merak edenler Avengers 1998 Serisi Özeti 1 ve 2. sayılarAvengers 1998 Serisi Özeti 3 ve 4. sayılar yazılarını okuyabilirler.

***

Avengers 5

Kapakta da göreceğiniz üzere hoş bir grafiti balon tasarlanmış ve hikayede baş ağrıtacak olan Squadron Supreme üyeleri Avengers'in yerini almaya çalışıyor gibiler:

JLA ile belki de en belirgin farklılıklarından biri, yukarıda yazmayı unuttum, daha Amerika sınırları içinde olmalarıdır. Dikkat edilirse ikonik-tanrısal bir havaları olmamakla birlikte bu diziye kadar hiç Global bir güç olmamıştır Avengers grubu. Uzay, boyutlar, bazı ülkelere gidiş, Latveria belki bu ama asla JLA gibi dünya üzerinde at koşturup, diktatör devirip, ülkelere savaş açmışlıkları yoktur. Hatta Irak benzeri Qurak ile çizgi romanda Libya, Young Justice çizgi filminde İran olan Bialya adlı ülkelere zırt pırt gidip savaş açmalar hiç yoktur. JLA bu bakımdan istilacıdır ve "ulvi bir emirle" her halta müdahale edebileceğine inanmıştır. 

Bu dizi işte şimdilerde yavaş yavaş global bir güç haline gelecek olan Avengers'in neden bu yola girdiğini de anlatacak. Bunu da JLA çakması Squadron Supreme üzerinden yapacak! Yoksa "Earth's Mightiest Heroes" sloganı dünyaya açılmayan bir grup için fazlaca abartlı duracaktır artık... JLA çakması grubun "biziz o" demesi bu bakımdan hoş bir meydan okumadır...
***
Öykü Thor'un Jarvis'le olan sohbetiyle başlıyor kapı önünde. Marvel'ın gerçeklik algısı burada ön plana çıkıyor yine. Thor'un kendi dizisine atıfta bulunularak kaybolan tanrılar konuşuluyor. Bu arada kendi dizisinde başına bela olacak olan bir kutuyu da Jarvis'e emanet eder. Bu arada mektuplara bakar ve bir kaç sayı sonra ne demek olduğunu anlayacağımız Costa Verde adlı güney amerika ülkesinden gelen bir mektup gözüne ilişir. Jarvis, "yok Avengers meselesi değil" diyerek konuyu kısa keser. Oysa konu uzayacaktır.

Bu sırada Captain ile Ms. Marvel robotik tasarımlarla antrenman yapmaktadırlar. Ms. Marvel verilen emirlere uymaya direnmektedir.
Tonu Stark, Vision'u tamir etmeye uğraşmaktadır. Bu arada karısı Scarlett'in rapor istediğini ama laboratuara girmediğini öğreniyoruz.
Scarlett bu sırada Hawkeye ile sivil olarak çıktıkları alışverişin tadını çıkarmaktadır...!

Evet, toplantı alarmı ve Avengers'den resmi makamlar adına sorumlu olan Duane Freeman'la tanışıyoruz bu sayıda. Siyahi, ufak tefek ancak son derece dişli bir adamdır kendisi :)

Avengers125. sayı Thanos öyküsünde düşen uzay gemisinin olduğu deniz dibinin üzerine Pegasus adlı organizasyonun bir uçağı düşmüştür (Championair). Gidip o insanların kurtarılması gerekmektedir. Yola çıkarlar, ulaşırlar ve Squadron Supreme bunları sahte olmakla suçlayarak saldırıya geçer.

Onslaught'ta tüm dünyanın öldü bildiği kahramanların aniden ortaya çıkışı inandırıcı gelmemiştir. Superman çakması Hyperion, Wonder Woman-Power Princess, Flash-Whizzer, Green Lantern-Dr. Spectrum, Hawkgirl/Black Canary-Skylark, Elongated Man-Shape, Zatanna-Moonglowe ekibi dinlemeden etmeden sağ duyudan uzak dalarlar ortama. Mücadele başlar.
Bu arada denize düşen Demir Adam Thanos'un gemisinden dalgıçların bir şeyler arakladığını görür. Ms. Marvel gene bir emre uymaz (Binary formuna dönüşmez) ağzının üzerine yumzuğu yer. Scarlett bu kez Wonder Man'i kolayca ortaya çıkarır ve Simon Hyperion'a girişir.
Uçak kurtarılınca her iki taraf da geri çekilir.
Ancak basının aklı karışmıştır. Avengers üyeleri gerçek midir değil mi? Hatta Onslaught'tan önce öldüğü bilinen Wonder Man'in de aralarında bulunması kafaları iyice karıştırmıştır... (Comics evreninde ölülerin dirilmeyeceğine inanan sıradan insanlar olması ne ilginç)

Toplantı salonunda Duane "kısa sürede olayın gerçeklerini ortaya çıkarın yoksa tutuklanırsınız" der.

Son karelerde de gölgeler içindeki bir şahıs planının başarıyla gerçekleştiğini, istediğine kavuştuğunu ve Avengers'i ezeceğini söyler, biter.


Devam Edecek...

Ümit Kireççi

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails