11 Ocak 2013 Cuma

Avengers 1998 Dizisi 11. Sayı Özeti

Gerekli Şeyler "Avengers Dissambled"ı basmışken okur arkadaşlara grubu bu dağılma noktasına getiren aşamaları özetlemek istedim. Scarlett Witch'in çıldırma süreci işte tam da bu 84 sayılık özetin içinde aşama aşama yer alacak ve sürece birlikte şahit olacağız. Gruba dair ön bilgi Avengers 1998 Dizisi Geniş Özeti - 1, geniş bir inceleme isteyenler Avengers’ı Karşıtı Üzerinden Tanıyalım ve ilk sayıları merak edenler Avengers 1998 Serisi Özeti 1 ve 2. sayılarAvengers 1998 Serisi Özeti 3 ve 4. sayılarAvengers 1998 Dizisi 5. Sayı ÖzetiAvengers 1998 Dizisi 6. SayıAvengers 1998 Dizisi 7. Sayı ÖzetiAvengers 1998 Dizisi 8. Sayı ÖzetiAvengers 1998 Dizisi 9. Sayı ÖzetiAvengers 1998 Dizisi 10. Sayı Özeti yazılarını okuyabilirler.

Avengers 11

...Always an Avenger!

İlk sayının ismi "Once an Avenger..." idi. Şimdi o sözü tamamlamışlar. Hem de WİZARD dergisi 1998 Fan Award ödüllerinde Kurt Busiek ödül almışken ve kapakta yine başlık ve sol köşe logosuyla oynanmışken:

Hatırlanacağı üzere Scarlett artan güçleri ve Wonder Man ile ilgili bilgi toplarken dirilen bir alay kahraman yaşayanları saf dışı etmişti.

Scarlett malikaneye döndüğünde Jarvis'i bağlı, dirilen karakterleirn de ortalığı dağıttığına şahit olur, bayıltılır.

Bu sırada ekibin yenildiği parkta bir güç alanı oluşmuştur. FF ve diğer kahramanlar içeri giremezken içeride bir cehennem boyutu oluşmuştur. Grim Reaper yenilen kahramanları zincirlemiş zaferane konuşmalar yapmaktadır. Özellikle hayatını ve Wonder Man ile olan kardeşliğini uzun uzun anlatması okura sayılar sonra olacakları anlaması için aktarılıyor gibidir.
Malikanede ise Scarlett tehditler savuran ölülerle başbaşadır. Sandalyede bağlıdır ve tek başınadır. eski numarasını tekrarlayarak hepsinin zihnine girer, onların asıl benliklerine ulaşır. Simon onu engellemek istese de "Seni hep Grim Reaper'ın ortaya çıkardığını ve hayata döndürdüğüne mi inanıyorsun? Onun yaratığıysan öldür beni. Ama yaptıklarında başka şeyler varsa bir düşün..." der. Bir sonraki sayfada ölüler lejyonunun uçarak parka geldiği ve güç alanından engellenmeden geçtikleri görülür.

Burada ilginç bir şey olur ve Reaper "Döndünüz mü? Ne yaptınız Malikaneyi ve Birleşmiş Milletleri yok ettiniz mi?" diye sorar. U.N. ilk defa zikredilir bu dizide, son da olmayacaktır....
Ölüler beklenmeyeni yapar kahramanları kurtarırlar ve muhteşem bir sahne (ben bayıldım) çizilmiştir.


Ölüler dirilince ve Grim Reaper'ın etkisinde:


Kendileri, asil kahramanlar olunca:


Grim Reaper onlarca iblis çağırarak onlara saldırtır. Muhteşem bir savaş başlar. Bu arada Iron Man'in tüm yaralarına rağmen savaşması Firestar'ın "Evet Vance (Justice), bu insanlarda ne gördüğünü şimdi anlıyorum..." diyerek grubun niteliğini anlamaya başlar. Scarlett, Agatha Harkness komutasında Wonder Man'e olan sevgisini kullanarak onu ölümden gerçek hayata döndürecek büyüyü yapmaya başlar. Bu hem doğru yoldur hem de yanlış. Simon giderse ölüler geldikleri yere dönecektir ve Grim Reaper da güçlenecektir.
Bu sahnede duygulandım ben... 

Scarlett, Simon'u gerçek hayata (ete-kemiğe) döndürür, o da kardeşini kötü boyuttan çekip çıkarır. Olay biter.

Finalde yaralılar hastanelere, Reaper akıl hastanesine gönderilir. Scarlette ve Simon şömine karşısında birbirlerine yaslanarak uyurken diğer üyeler anlayışla gülümsemektedirler. Vision ise ifadesiz bir yüzle onlara bakmaktadır... Zaten bu da son karedir.

Ümit Kireççi

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails