7 Ocak 2013 Pazartesi

Avengers 1998 Dizisi 9. Sayı Özeti

Gerekli Şeyler "Avengers Dissambled"ı basmışken okur arkadaşlara grubu bu dağılma noktasına getiren aşamaları özetlemek istedim. Scarlett Witch'in çıldırma süreci işte tam da bu 84 sayılık özetin içinde aşama aşama yer alacak ve sürece birlikte şahit olacağız. Gruba dair ön bilgi Avengers 1998 Dizisi Geniş Özeti - 1, geniş bir inceleme isteyenler Avengers’ı Karşıtı Üzerinden Tanıyalım ve ilk sayıları merak edenler Avengers 1998 Serisi Özeti 1 ve 2. sayılarAvengers 1998 Serisi Özeti 3 ve 4. sayılarAvengers 1998 Dizisi 5. Sayı ÖzetiAvengers 1998 Dizisi 6. SayıAvengers 1998 Dizisi 7. Sayı ÖzetiAvengers 1998 Dizisi 8. Sayı Özeti yazılarını okuyabilirler.

Avengers 9

Taşlar yerine oturuyor ve kahramanlar sorunlarını çözmeye başlıyor ve bir kötü adam pataklanıyor...

Büyük, lüks bir gemiye baskına hazırlanan ekip ve flashback... Triathlon çalışmaya henüz bir gün önce başlamış olan son derece gizli Avengers frekansından yardım ister. Moses Magnum'un yerini bulmuştur ve bu da bir gemidir. Grup baskına su altından ve içeride ajanlık yapan elemanlarla başlar. 

Triathlon, hayatını anlatır Hawkeye'a. Bir dönem olimpiyat şampiyonuymuş ama doping yaptığı için diskalfiye edilmiş. Bunun üzerine The Triune Understanding adlı tarikata girmiş, onlardan süper güçlerini kazanmıştır. Normal bir insandan üç kat hızlı, çevik ve ahlaklıdır artık


Moses Magnum'un derdi ise ona güçlerini veren, mücadelelerini kaybedince sismik güçleri üzerindeki kontrolünü elinden alarak bir kenara atan Apocolips'e becerisini göstermektir. Çaldığı araç sayesinde yıkım yapacak ve değerini ispat edecektir. Ancak fena halde dayak yer gruptan. Scarlett'i bayıltmayı başarır ve Wonder Man ortaya çıkarak buna girişir. Adaya uçarlar. Moses'in ayakları toprakla temas eder etmez depremler başlar. Gemide yaşamasının sebebi de buymuş meğer. Captain America yardım teklif eder ama yer Moses'i yutar.

Firestar'ın asabi oluşunun bir sebebinin de kendi radyasyonundan zehirlenme olduğu ortaya çıkar bu sayı. Scarlett artan güçlerinin ve ölümden birini döndürebilmesinin gizemini çözmeye çalışır. Hawkeye kendinde liderlik emareleri gömektedir. Silverclaw okuluna taşınır.
Ve Hawkeye "bir süreliğine çıkıyorum... belki uzunca bir süre... yapacak işler var. beklemeyin yani beni... ama bir ışık açık kalsın... beklemediğiniz bir anda Hawkeye geri dönebilir... her zaman olduğu gibi" yazılı bir not bırakarak grubu terk etmiştir. Bunun sonucunda olanları da başka bir dizinin kesişmelerinde özetlerim artık.

Ümit Kireççi

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails