15 Ağustos 2012 Çarşamba

Avengers 1998 Dizisi 6. Sayı Özeti

Gerekli Şeyler "Avengers Dissambled"ı basarken okur arkadaşlara grubu bu dağılma noktasına getiren aşamaları özetlemek istedim. Scarlett Witch'in çıldırma süreci işte tam da bu 84 sayılık özetin içinde aşama aşama yer alacak ve sürece birlikte şahit olacağız. Gruba dair ön bilgi Avengers 1998 Dizisi Geniş Özeti - 1, geniş bir inceleme isteyenler Avengers’ı Karşıtı Üzerinden Tanıyalım ve ilk sayıları merak edenler Avengers 1998 Serisi Özeti 1 ve 2. sayılarAvengers 1998 Serisi Özeti 3 ve 4. sayılarAvengers 1998 Dizisi 6. Sayı yazılarını okuyabilirler.
***
Avengers 6

Squadron Supreme tepişmesi ve gölgelerdeki adamla mücadele sürüyor. 

Thor'un basına sinirlenerek malikane içinde şimşekler çaktırması Tony Stark'ı endişelendirir. Çünkü aile yadigarı antika halıyı yakmak üzeredir. Öykü böyle başlar :) Hawkeye'ın televizyonu oklaması da tansiyonu yükseltir.

Bu sırada Scarlett depresyondaki her amerikalı kadın gibi dondurma yemeye mutfağa geçtiğinde Ms. Marvel'in alkol aldığını görür. İki kadının mutfak tezgahında oturarak avunmak için yeme içmeleri hoş bir görüntü...

Sonuçta grup Pegasus'a yola çıkar ve durumu açığa kavuşturmaya giderler. Captain Ms. Marvel'a yolda "nler oluyor sana" diye soruna aldığı yanıt "kadınların düşünemeyeceğine inanan erkeklerden hiç hoşlanmadığını" söyler alayla. İş büyümeden kapatılır.

Pegasus'a "sahte" olabilecekleri için sokulmayan grubun gerçek olduğunu Ms. Marvel ispat eder. Üssün içine girdiklerinde çok sonraları aynısının malikanede de inşaa edileceğini şimdiden söyleyebileceğim bir "beyin manipülasyonu yapabilen kötü adam veri bankasıyla" karşılaşırız. Gücünü kullanan hemen ekranda görülmektedir gibi bir şey. Bu arada yöneticinin "bazıları ölmüş olabilir bu kötülerin ama dirilmelere aşina olduğunuzdan onları listeden neden çıkarmadığımızı anlarsınız" der :O)

Squadron Supreme kendi boyutlarından geldiklerinden beri burada yaşamaktadırlar. Odalarında arama yapılır ve elbette kavga çıkar. Scarlett bu defa sadece bir parmak şıklatmasıyla Wonder Man'i ortaya çıkarmıştır. Captain, Ms. Marvel'a yardım edince tartışmaları büyür. Bu sırada Scarlett daha önce yaptığı gibi Squadron ekibinin beynini kurtarmaya girişir. Blue Shield adlı ajan tarafından bayıltılınca işi yarım kalır ama olayı çözmüş olan Ms. Marvel Hawkeye'ın yardımıyla Corruptor adlı kılık değiştirmiş beyin manipülatörünü yakalatır.
Captain'in Hyperion'a "gamsızlıktan ha bire beyninizi ele geçirtiyorsunuz, ekibimden uzak durun" gibisinden laf etmesi bir kenara not alınmayı hakediyor bence. Özellikle JLA okuyanlar bu tarz gereklerle kendini yineleyen ve boyutlararası dost grupların durmadan kavga etmelerine hoş bir gönderme yapılıyor gibi olduğunu kabul edebilirler zannımca. 

Buradan dünyaya açılmaya gönderme diyebileceğimiz bir ip ucuna daha denk geliriz. Moonglow Corryptor'un beynini okumaya çalışırken adam "Alexander the Great (Büyük İskender) her meydan okumayı kabul eder, dünyayı ele geçirir" dizelerini yinelemektedir. 

Ms. Marvel sorgulanınca grubu hiddetle protesto ederek terk eder. Son karelerde gizli düşmanın Imus Champion adlı biri olduğu ortaya çıkar. Buradan da hikaye normal dizide süren bir ortak öyküyle, 1998 Annual'ına atlar ve o bende yokmuş, şaşkınlıkla gördüm. Ama anladığım kadarıyla İmus dünyayı ele geçirmeye çalışır ve kırgın ayrılan Squadron ile Avengers üyeleri onu döverler  ;D


Ümit Kireççi

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails