11 Ağustos 2013 Pazar

Avengers 1998 Dizisi 16, 17 ve 18. Sayı Özeti

Avengers grubu üyesi Scarlett Witch'in ruhsal dengesizlik yaşayarak dostlarına sırt dönmesi çok ciddi değişimlere neden olur. "Avengers Dissassembled" ile "House of M" öykülerinin alt yapısı işte bu dizinin özetlediğim sayılarıyla ilintili. Gruba dair ön bilgi Avengers 1998 Dizisi Geniş Özeti - 1, geniş bir inceleme isteyenler Avengers’ı Karşıtı Üzerinden Tanıyalım ve ilk sayıları merak edenler Avengers 1998 Dizisi 15. Sayı Özeti linkinden diğer yazılara ulaşabilirler.


Sayı 16

Araya parça atılmış… Ne erotik mi? Sayılır, Jerry Ordway güzelim öyküye tecavüz ediyor…!
Nasıl ve neden oluyorsa bu önümüzdeki üç sayıyı Jerry Ordway yazmış ve çizmiş. Hani genel bağlamdan kopukluk olduğu söylenemez ama yer yer çizim, yer yer buluşlar beni son derece rahatsız etti bu değişiklik.

The Wrecking Crew “Doomsday man” adlı robotsu tarafından ışınlanmışlardır. Ona kafa tutsalar da geri adım atarlar gücü karşısında. Doomsday Man’i hepimiz Türkçe yayınlanan Ms. Marvel ile Gerekli Şeyler Silver Surfer essential 2. cildinden hatırlıyoruz. Aslında konuşkan olmayan bir robotken bu sayıda karşımıza hayli akıllı ve zeki bir tip çıkmaktadır.

Ms. Marvel’i kaçırmalarını ister amele takımından. Onlar da uzun zamandır o ismi kullanan Photon’un peşine düşerler (enerjiye dönüşebilen siyahi kahraman). Bu arada ben adını hep Ms. Marvel olarak telaffuz ettiysem de bu özetlerde, çoğunlukla Carol veya Warbird olarak çağırılmıştı asıl aranan hanım.

Neyse, Justice toplantı sunumunda çuvallamıştır heyecandan. Bu arada Jarvis onu teskin etmek için Black Knight’den bahseder. Onun da hazır yapılmışı vardır, birkaç sayfa sonra ortaya çıkar. Birden ortaya çıkan Photon New Orleans’ı birbirine katan kötüleri durdursunlar diye Avengers’dan yardım ister. Yola çıkılır. Karnavalda kavga olur. Black Knight yanlışlıkla Justice’e vurur kılıcıyla. Çocuk yaralanır. Bunu fırsat bilen kötüler Photon’u bayıltarak ele geçirirler. Işınlanmak için ellerindeki cihazın düğmesine basarlar. Ancak Doomsday Man yanlarındaki kadında Kree DNA’sı görmeyince yardım etmez. Bunun yerine kendisi bir girişimde bulunur. Sokakta Carol’la karşılaşan Wasp sohbet ederlerken hatun ışınlanıp kaybolur. Kötüler de aynı anda Photon kollarında bir ışınlanma yaşarlar. Scarlett, parçalanacaklarını fark ederek onları büyüsüyle korur. Sayı burada biter. 

Avengers 17

Robotun sırrı açığa çıkıyor!

Enerji izlerinden Wrecking Crew’un, Arkon adlı karakterin boyutuna kaçtıklarının anlaşılmasıyla Thor bir boyut kapısı açarak grubun bir kısmını o boyuta ışınlar. Arkon’u en son Gerekli Şeyler Klasik X-Men 2. ciltte okumuştuk. Hayli kaba biri olan imparator Arkon yardım istemek için Storm’u kaçırmış, X’leri de dağıtmıştı. Boyutunu koruyan bir enerji kalkanını şarj ettirmişti o ara. İşte o Arkon’un boyutuna geçer takım.

Justice ise istirahat etmesi tavsiyesi alır doktor Jane Foster’dan (Thor’un kırığı). Iron Man ise Hank Pym ile Warbird’in kaçırılıması sırasında gerçekleşen anlık elektrik kesintisinin kaynağını tespite çalışırlar. Warbird ise eski Ms. Marvel kostümü içinde, bir güç alanına hapis uyanır. Robot onu giydirdiğini söyler. AIM merkezidir bu birkaç sayı önce yıkılan ve zaten bu robot da onların eseridir. Eskileri yad ederler. Bu arada Hank Pym, Iron Man, Wasp üçlüsü buraya ulaşırlar. Kendini kurtaran Warbird’e katılarak kavgaya tutuşurlar.

Diğer boyutta ise ekibin kalanı yıkık bir başkentte dolaşırken Arkon’un eşi Thundra’yla bir avuç direnişçiye katılırlar. Boyutun veziri enerji kubbesinin zarar gördüğünü belirterek tüm teknolojiye sahip çıkmış, Arkon’u tahttan indirerek Wrecker’ı ve ekibini yerine tahtta çıkarmıştır. 

Justice ise odasının penceresinden kaçarak kahramanlığa kalkışmış, Doomsday Man’in içine sıkışan Hanry Pym’i kurtarmak için meydana atılmıştır. Tabii bir yumrukla bacağı kırılır fazla yaklaştığı için. Ama pes etmez. Kırık kafa ve bacağa rağmen robotun içine gönderdiği telekinetik güçleriyle robotu içerden patlatır. Ve hiç umulmayan öğrenilir: Kostümün içinde yine Ms. Marvel’in türkçelerinden bildiğimiz bir karakter vardır – Kevin Korman.

Görevlerini başaramayan adamı robotun içine yerleştirmişler, o da yıllardır orada yaşamıştır. Özür diler, affedilir. Justice hastaneye kaldırılırken diğer boyutta Captain America’nın yakalandığı görülür.

 Avengers 18

Ameleler iktidar olursa “komünizm” olur!

Bir arenada coşmuş kalabalığa hava atan Wrecker zincirli Captain America’yı aşağılamakta, Vezirle de ağız dalaşı yapmaktadır. Kalabalıktan kopan bir savaşçı “Captain’i ben yakaladım ben öldürcem” der. Kalabalık onaylar.  Savaşçı mızrağını kaldırır, Captain’dan ses yok.

Bu sırada ekibin kalanı saraya doğru sessiz bir saldırıya yola çıkmıştır. Ellerinde sadece kılıç-kalkan vardır. Çocuklardan kurulu bir uçan savaş arabasıyla onlara katılan Black Knight savaşı başlatır. Savaş sırasında Firestar onun hayatını kurtarır, barışırlar. Duvarları aşıp saraya girerler. Vision, Arkon’u kurtarır. Bu arada Captain america sönmeye başlar. Hava kaçırmaktadır! Diğer bir deyişle onu yakalayan savaşçı Captain’dir ama diğeri “balon”dur (oooof offffffff). Captain, Photon’u tutan güç kalkanını kırmaya çalışır başaramaz. 

Thor oraya ulaşınca dengeler değişir. Photon kurtulur ve amelelerin saltanatı sona erer. Malikaneye dönüşte Justice’in kırık bacağı ve sohbet.

Akşam, Hank Pym laboratuarda çalışırken robotlar saldırır ve onu kaçırırlar… İşte gerçek çizim ve öykü de burada başlar.

Ümit Kireççi

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails