17 Mayıs 2013 Cuma

Avengers 1998 Dizisi 15. Sayı Özeti

Gerekli Şeyler "Avengers Dissambled"ı basmışken okur arkadaşlara grubu bu dağılma noktasına getiren aşamaları özetlemek istedim. Scarlett Witch'in çıldırma süreci işte tam da bu 84 sayılık özetin içinde aşama aşama yer alacak ve sürece birlikte şahit olacağız. Gruba dair ön bilgi Avengers 1998 Dizisi Geniş Özeti - 1, geniş bir inceleme isteyenler Avengers’ı Karşıtı Üzerinden Tanıyalım ve ilk sayıları merak edenler Avengers 1998 Dizisi 14. Sayı Özeti linkinden diğer yazılara ulaşabilirler.

Not - Bu özetler bitmeden New Avengers başladı bitiyor, The Mighty Avengers de yolda...

Avengers 15

Bana kapağını göster sana öykünü anlatayım:
Kaç zamandır adı geçen ve yer yer amblemi görülen Triune Understanding’in amblemini kapakta görüyoruz. Üst kısımda Lord Templar var ve sol alt uçtaki Pagan’a enerji atıyor, sağ alt köşede de Triathlon üzerine gelen Pagan’a karşı gardını alıyor. Avengers üyeleri ise üçgenin içinde ağızları şaşkınlıkla açılmış olaya bakmaktalar. Üç esmer-siyahi tip kavga ederken diğer beyaz tenli ve renkli gözlü kahramanlar aciz izlemekteler. Bu arada tasarım öyle başarılıdır ki okurun doğru mesajı alması ve ipuçlarını takip edebilmesi için mor gözlü Wonder Man ile kırmızı tenli olan Vision Pagan’ın olduğu köşeye gizlenmişler. Bu sayıda neler olacağını anlamayan var mı bilmiyorum?

Peki diğer kapaklardan farkı ne de ben bu kadar üzerinde durdum derseniz… Hani diyelim ki Zemo düğmeye basmaya çalışıyor, bazı yaratıklar yolu kapatmış, kahramanlar onu engellemek istiyor, uzakta da bir şehir var ve o tarafa bakan dev bir roket görünüyor olsa hikaye anlaşılmaz mıydı? Anlaşılırdı kesinlikle. Ancak sanırım içeriği son derece yoğun, sadece serüvenle yoğrulmamış bir öyküyü anlatmak için klişeleşmemiş kapak tasarımı yapılması hoşuma gitti de bunu diğerlerinden ayırma gereksinimi duydum.

Evet, öykü başladığında tarikatın arka bahçesinde yer alan tiyatro latin kökenli sahnesinden bir sunucunun Triathlon’u sunduğu, birçok insanın da onu izlemeye geldiğini görüyoruz. Tri, ortaya çıkıp akrobasi yaparken sunucu onu övmekte, tarikat üyesi olduğunu vurgulamakta, herkesi onun gibi olmaya çağırmaktadır. Ama tabii kimseye süper güç verilmeyecektir. Bahsedilen özendirme ruhani yönden.


Derken Tri konuşma yapar ve hayli bayat ve çirkin bir pazarlama türünü Busiek buraya aktarmış olur: Tarikat, cemiyet, stk, kozmetikçiler ve son olarak da tıp dünyasının başvurduğu bir yoldur bu. Ünlü birinin sizinle olduğunu ilan eder onu seven veya özenenleri çağırırsınız. Sonra o ünlü kişi çıkıp sıradan insanlarla tanışır ve bu ortamda ne kadar mutlu olduğunu ilan eder. Sonra acılarından falan bahsederek kendini sıradan insana yaklaştırır. Sıradan insan ise farkına varmadan ünlüleşmeye başlar iç dünyasında. Sonra eşitiyle aynı ortamda olmak ister. Hint kökenli tarikatlar, bizdeki dini ve stk tarzı cemiyetler, kozmetik ve saadet zincirleri, reflü gibi olmayan bir hastalığın pazarlanması v.s. …

Tri, nasıl sporcu olduğunu, nasıl doping kullanıp madalyalarını kaybettiğini, tarikatı keşfedince nasıl mutlu olduğunu anlatır. Sonra tarikat lideri Tremont’u takdim eder. Esmer bir adam olan Tremont’un yakasında, parmağında, yelek deseninde, mendilinde, kol düğmelerinde, küpelerinde hep tarikat amblemi vardır. Pazarlama ve promosyon…

Bu sırada Avengers grubu daha önce Pegasus’ta karşımıza çıkan bir yolun ilk hazırlığını yaparak Lord Templar’ın bıraktığı enerjileri takip cihazlarıyla şehri göklerden taramaktadırlar. Bunu yapmadan önce Scarlett, Captain’la konuşmuş, alan liderliği ile malikane liderliği konusunda görev dağılımı yapmıştır. Artık kahramanlar ikili olarak antrenman yapacak birbirlerine alışacaklardır. Justice ile Firestar’ı gruba dahil etmek için de toplantılarda sunum yaptırma önerisini getirir. İlk sunumu Firestar yapar. Lord Templar dünyanın farklı başkentlerinde ortaya çıkmıştır. Pagan ise ortaya çıkıp bir yerleri dağıtıp kaybolmuştur. Bu işin arkasında kimin olabileceğine dair araştırma yapılmış ve Thunderbolts grubundan dayak yiyen ve bir süre kendini tanrı ilan etmiş olan Graviton ile Moses Magnum’u yaratan Apocalypse’e ulaşılmaya çalışmışsa da ikisinin kayıp olduğu belirlenmiş. Bütün bunların arasında da The Wrecking Crew’nun hapisten kaçtıkları ve yakalanmaları istendiği bilgisi paylaşılır. Iron Man’in tarayıcıları getirmesiyle aktif görev başlar.

İşte şimdiki zamanda aranan enerji izi bulunur: Tarikat merkezi!

Gider kapıyı çalarlar. Ancak hem sekreter kadın hem Tri “haydi canım özel mülk gidin buradan” derler; ki bu sırada tanıdık silahlarla kuşanmış görevlileri fark eder Justice. Hammond gelişlerinden mutlu olmuştur.

Pagan saldırıya geçer. Tri dayak yiyince grup dalar. Pagan Thor hariç hepsini dağıtır.

Bu arada Wrecking Crew banka soymaktadır. Tanrı Odin’in verdiği güçleri kullanan amele takımı (yıkıcı, buldoser, yıkım güllesi…) ancak soygun yapmayı akıl etmektedir. Yazık! Birden ışınlanırlar istem dışı.


Thor bir an saf dışı kaldığında ortaya çıkan Lord Templar Pagan’ı  avatarlarıyla alt ederek uçar gider. Ona müdahale edilmesini Tri engeller “konuğumuz o bizim”. Tarikat üyeleri Templar’ı desteklerken Avengers’ı yuhalarlar. Tarikatla grup ilk defa karşı karşıya gelmiştir fiziksel olarak.
Akşam Tremont meditasyon yaparken Lord Templar gelip rapor verir, sonra da onun bedenine girer! 

Dr. Pym üzerinde çalıştığı deneyi tamamlamıştır. Birisi bunu metalik düşmana bildirir: ULTRON! (Anlatmayı sabırsızlıkla beklediğim öykülere yaklaşıyoruz)


Ümit Kireççi

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails