10 Temmuz 2015 Cuma

ÇROP 8 Yaşında Otuz İkinci Yazı: Deadpool Edebiyat Kahramanlarını Öldürüyor

Umut Yakar
Müthiş; Deadpool Edebiyat Kahramanlarını Öldürüyor

Merhaba, Geek Yorum sizler için Jbc Yayıncılık'tan çıkan Deadpool Edebiyat Kahramanlarını Öldürüyor isimli Marvel çizgi romanını yorumlayacak...

Wade Wilson, bildiğimiz adıyla Deadpool, bu hikayede klasik dünya edebiyatındaki kahramanları öldürüyor. Deadpool zeki, komik, biraz hüzünbaz ve kendine başına bir ölüm makinesi olan bir paralı asker. Deadpool'a bayılıyorum! Tüm okurlar bayılıyor ki, Marvel evreninde bir yan karakter olan Deadpool'un çıkan bu üçüncü kitabı. İlk ikisi yine Jbc Yayıncılık tarafından basılan Deadpool Marvel Evreni'ni Öldürüyor ve Deadpool Wade Wilson'ın Savaşı.

Deadpool'un hikayesi kısaca şöyle; Deadpool bir kısır döngüde olduğunu anlıyor, bir hayal dünyasında yaşadığını fark ediyor ve ölemediği için de tüm Marvel evrenini öldürerek nihai amacına yani yok olmaya ulaşmak istiyor ama olmuyor ve tüm günümüz edebiyatına ilham kaynağı olan klasik edebiyat kahramanlarını öldürmeye karar veriyor. Böylece var olduğu evrenin hiç yaratılmayacağını ve kendisininde hiç var olmamış olacağını düşünüyor.

Deadpool bu çizgi romanda Tom Sawyer'dan tutun Moby Dick'e, Dorian Gray'den, Kafka'nın böceğine aklınıza gelebilecek daha nice edebiyat kahramanıyla 'karşılaşıyor' diyelim.

Bu ne müthiş bir zeka, bu ne çeşit bir hayal dünyası, bu neyin kafası? Zaten Deadpool karakteri başlı başına müthiş bir aklın ürünüyken bir de böyle bir hikayede olması bu çizgi romanı Marvel tarihine altın harflerle yazdırıyor. Türk okuruyla Deadpool'u buluşturan Jbc Yayıncılık'ı tüm Deadpool kitapları için ayrı ayrı canı gönülden kutluyorum.

Baskı kalitesi ve sayfa sayısı dikkate alındığında Deadpool Edebiyat Kahramanlarını Öldürüyor gayet makul bir fiyatla raflarda. Tabi internet sitelerinin indirimiyle çok güzel bir fiyata bu efsane çizgi romana sahip olabilirsiniz.

İyi okumalar sayın okuyucu...

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails