10 Temmuz 2015 Cuma

ÇROP 8 Yaşında Otuz Birinci Yazı: Amazing Spider-Man

Berke Halman
...
Bundan yıllar önce şöyle denmişti. ''Bir böcek kahramanı kim sever ki'' Sanırım bunu diyenler kafalarını duvarlara vurmakla meşguldür çünkü bahsettiğim Örümcek Adam'dan başkası değil. İlk görünümünü 1962 yılında Amazing Fantasy'nin 15. sayısında gerçekleştiren Spider-Man şu anda bir kült haline gelmiş durumda ve bu kahramanın ilk hikayesine (ve diğer ilk maceralarına) rahatlıkla ulaşabilirsiniz, üstelik fahiş bir fiyat ödemeden. Peki nasıl?

Gerekli Şeyler, Spidey'nin Amazing Fantasy 15 ve Amazing Spider-Man 1'den 10. sayıya kadar olan çizgi romanlarını tek bir ciltte topladı ve bastı. Size şunu söylemeliyim Spider-Man seven herkesin kitaplığında bulunması gereken -hatta çizgi roman seven herkesin- Çünkü bu eser dünyanın belki en önemli süper kahramanın ilk ve resmi doğuşunu ilk düşmanlarını ilk halleriyle bulabileceğiz TEK ESER! Bu yüzden bu çizgi romanı mutlaka alın. Ancak size küçük bir uyarı. Çizgi Romanların yayınlanma zamanları cidden çok eski anlayacağınız diyaloglar ve özellikle çizimler sizleri fazlasıyla sıkabilir ve yorabilir. Ama şu bir gerçek, Spider-Man yıllar içinde bir çok şey değiştirdi ama bunun içinde espri kabiliyeti hiç değişmedi işte buna tanık olmak harika bir duygu. 

Eser hakkında söylenecek bir diğer şey ise siyah beyaz oluşu. Bu bazılarınız için olumsuz bazılarınız içinse ''klasik'' olduğu için oldukça nostajik gelebilir ama ben buna yarı ısındım. Ama talaş etmeyin çizgi romanların kapakları renkli basılmış ve ben renklendirmeyi sevdim. 
Kısacası The Amazing Spider-Man Klasik Cilt 1 her çizgi roman takipçisinin mutlaka kitaplığında bulunmalı zira Spider-Man bir kült ve ilk sayısının kitaplığınızda olması bence bir onur. (Unutmadan. Gerekli şeyler Klasik serisine devam ediyor. Cilt 2 çıkmıştı Cilt 3 umarım gelir) 


Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails