26 Mayıs 2015 Salı

ÇROP 8 Yaşında Yirminci Üçüncü Yazı: Daredevil / İkinci Adam

Harun Çayır
---
Arkabahçe Yayıncılık, Marvel Knights etiketiyle çıkan Daredevil serisine kaldığı yerden devam ediyor. Serinin 4. cildi ile birlikte yazar koltuğunu Brian Michael Bendis,  çizerliği de Alex Maleev devralıyor ve 2003 yılında bu seriyle Eisner ödülü kazanıyorlar. Ve nihayet biz de bu güzel seriyi tekrar Türkçe okuyabiliyoruz.

Bendis ve Maleev ikilisi gerçekten çok güzel bir iş çıkarmışlar. Bazı sayfalarda çizimleri beğenmediğimi söylemeden geçmiyeceğim lakin bunlarda zamanına göre iyiydi diyeceğimiz tarzda. Yalnız Dardevil’in Shotgun ve Boomerang ile olan mücadelesinde konuşma balonsuz akan kareler ve sayfalar çok iyiydi. Aksiyonu fazlasıyla hissedip, kareleri sinema perdesinde akıyormuş gibi takip ediyorsunuz. Maleev, Bendis’in hikayesinin atmosferini güzel yansıtmış.

Hikayemiz Silke adında bir adamın –kendisi Kingpin’le daha önceden yakın ilişkiler içinde bulunmuş fazlasıyla iş yapmış birinin oğludur- Kingpin ve diğer adamlarıyla konuşmasıyla başlıyor. Geçmişte ki ilişkileri ve babasının hatırına Silke’in saçma sapan konuşmaları dinleyen Fisk aslında bir komplonun ortasında olduğunun farkında bile değildir. Fazla sürpriz bozan vermek istemiyorum bu yüzden Silke’in de dediği gibi Jül Sezar’ın hikayesini biliyorsanız olacakları tahmin ediyorsunuzdur ve evet Brütüs’de işin içinde.

Daha sonra hikaye flasbackler ve tekrar günümüze dönüşlerle ilerliyor ve inanılmaz güzel bir kurgu içinde devam ediyor. Mahkeme çıkışında Matt Murdock bir suikastın hedefi oluyor ve işler ilerledikçe Murdock peşinde kiralık katiller olduğunu öğreniyor ama bunların asıl hedefinin kör avukat Murdock mı yoksa Daredevil mi olduğunu anlayamadığı bir sürece giriyor. Neresine değinsem hikayenin sürprizleri bozulacak bu yüzden daha fazla anlatmıyorum tavsiyem kesinlikle okuyanız yönünde.


İkici Adam cildi bittiğinde hemen İfşa adlı cilde geçeceğinizi düşünüyorum ben öyle yaptım. Bendis, çok güzel bir hikaye girişi yapıyor ve gizemler yavaş yavaş çözülsede yeni olaylar meydana çıkıyor ve heyecan dozu hiç azalmadan sizi sürüklüyor.

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails