25 Mayıs 2015 Pazartesi

ÇROP 8 Yaşında Yirminci İkinci Yazı: Avengers Dağıldı

Bartu Yılmazer

Avengers Dağıldı

Gerekli Şeyler ilk olarak 2012’de bastığı Avengers Dağıldı’yı bu sene yeniden basarak bizleri sevindirdi. İlk baskı uzun süre önce tükendiğinden okuyucular yana yakıla bu kitabı bekliyordu. Eğer Marvel evrenindeki ana olayları öğrenmek istiyorsanız okumanız gereken ilk kitaplardan biri Avengers Dağıldı olmalı kesinlikle. Eğer benim gibi diğer kitapları okuduysanız da bu kitabı okumanızda fayda var. Çünkü bizleri oldukça hareketli ve duygu karmaşasına sokan bir macera bekliyor. Bir gün içinde başınıza ne kadar kötü şey gelebilir? Bunun cevabını kitapta bulacağınıza sizi temin ederim. 

Kitabın konusu ise şu şekilde: Avengers o gün kaos içindedir ve bütün kötü olaylar birbirini izlemektedir. Önce öldü sanılan Jack of Hearts geri dönerek Avengers malikanesini havaya uçurur. Bu olayda bir Avenger hayatını kaybeder. Daha sonra Tony BM’deki konuşmasında kendini kaybederek bütün Dünya’nın Avengers’a kuşkuyla bakmasına sebep olur. Vision uçakla ölüm dalışı yapar, sinirden gözü dönen She-Hulk Vision’ı ikiye böler. Kree istilası olur, bir Avenger daha ölür. Birçoğu da hastanede yaralıdır. Peki bu kadar kötü olay tesadüf olabilir mi? Kahramanlarımız bunu kimin yaptığı düşünürken Doctor Strange’in verdiği isimle şok olurlar. Onlar gibi okuyucu da bunu kabullenmek istemez ama Doctor hepimizi ikna ederek kahramanlarımızı bütün bu kötülüğün kaynağına götürür. Olayların sonucunda Tony daha fazla Avengers’ı finanse edemeyeceğini söyler ve Avengers dağılır. Belki de kitabın en duygusal anların bundan sonra başlar. Kahramanlarımızın en güzel Avengers anlarını dinleriz. Bunları okurken o anılar bizim de gözümün önünden geçer. Avengers olma fikrinin rüya gibi olduğunu ama gerçekleştiğinde ne kadar zor olduğunu da anlarız. Kitapta daha önce Avengers olan bütün karakterleri görmek de kitap için ayrı bir olumlu özellik olarak göze çarpmakta.


Kitabın baskısı için de bir kaç şey söylemek gerektiğini düşünüyorum. Gerekli Şeyler oldukça iyi bir iş çıkarmış. Kağıt kalitesi ve renklerin canlılığı büyük bir artı. Kitabın içinde ve sonunda yayınevinin bastığı diğer kitapların resmini görmek de mümkün. Kitap 164 sayfa, yani kalın sayılır. Bu bakımdan verilen fiyatı oldukça karşılıyor. Hepinize iyi okumalar!

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails