21 Temmuz 2013 Pazar

Halk'ın Düğünü Engellenemez!

The Incredible Hulk'un öyle bir dönemi vardır ki, Peter David bu dönemde hayli eğlenceli ve aykırı olaylarla öyküleri sunmuştur okurlara. Bu aykırılardan biri şüphesiz Hulk'un Bruce Banner aklıyla ortalıkta dolanması, Bruce Banner'a dönüşünce de Hulk beynine sahip olmasıdır. Bununla birlikte ortaya çıkan Yunan-Anadolu Pantheon grubu, uzaylılarla gerçekleşen Trojan Wars coğrafyamızın bağrından adapte edilmişken ilk kez eşcinsel flörtünü de okuduk. Dilinden görsellere kadar komedinin yayıldığı bir dönemdir de bu aynı zamanda. 
İşte 417-418. sayılarda geçen Rick Jones-Marlo düğünü belki de komedinin zirve yaptığı bir öyküdür. Tabii kötü adamların baskınına da uğranıldığı (!) bu öyküde düğün engellenemez... 

Birçok süper kahramanın evlendiğine şahit olduğumuzu biliyorum: Superman-Lois Lane, Green Arrow-Black Canary, Spiderman-M. J. Watson v.s. Kimi son derece eğlenceli hikayelerdi kimi efsanevi. Ben bunların arasında en çok Avengers Unplugged 4. sayıdaki Titania-Absorbing Man düğününü severim. Bu hikayede kötü adamların tek bir noktaya toplandığını gören Avengers ekibi baskın düzenler. Deli kavgaların sonunda aslında ikilinin düğününe gidildiği ortaya çıkar. Kahramanların da katıldığı düğün sorunsuz, eğlenceli biter. Yüzünüzde gülümsemeyle kapatırsınız son sayfayı. Güzeldir özetle, öneririm. 

Hulk'a gelirsek... Hulk'ın yakın dostu Rick Jones'un Marlo adlı mankenle evlenme hadisesi son derece eğlencelidir. Daha 417. sayının kapağında başlayan "geyik" iki sayıya uygun ve eşit bir şekilde dağıtılmıştır ustalıkla. Yukarıda görüldüğü üzere kapakta bir grup erkek kahraman sinema salonu gibi bir ortamda şaşkınlık yaşarken altta "Bekarlığa Veda partisinin şaşırtıcı sırrını kimseye açıklamayın" yazısı göze çarpıyor. 

Hulk'ın aşkı Betty Ross'un düğün planlayıcı olarak krizler geçirdiği sayılarda sürekli vurguladığım gibi komik "geyik"lere hemen her sayfada rastlıyoruz. Söz gelimi aşağıdaki sayfa bunlardan biridir. Dev bavulların taşınmasına yardım etmek isteyen Hulk bavulları kaldıramaz. Herkes şoke olurken şaka olduğu anlaşılır... Son karede Betty'nin hikayeye dağılmış ruh halini görebilirsiniz:

Kız kıza başlayan bekarlığa veda partisinde sohbet, dedikodu sürerken çalan kapı bütün düzeni alt üst eder. Kapıyı açan Marlo görünmez bir güç tarafından havalandırılır, She-Hulk onu çuvala tıkarak kaçırır. Süper kahraman görmeye alışık olmayan Anne için bu elbette sarsıcıdır: 

Erkeklerse Betty'nin emri üzerine kızsız yavan bir partide takılmaktadırlar:

Nick Fury'nin sürprizi bu bunalımlı havayı bozar neyse ki. Bir striptizci gelir ve ortamı hareketlendirir. Captain America eğlenceye birinin gönderileceğini duyduğunda sihirbaz falan beklemiştir; ki hala bazı konularda nasıl da eski kafalı olduğu anlaşılır... Hulk ise... 

Hulk, Captain America'ya "Aman ha Betty'ye söylemeyin bunu, o kadının cinsel obje olarak görülmesinden hoşlanmıyor" derken Betty erkek striptizciye "Hepsini çıkar" diye bağırmaktadır:

Erkeklerdeyse finalde erotik film izleme sırası gelmiştir. Film başlar veeeee sürpriz: Kadın oyuncu gelin Marlo'dur! Herkes şoke olurken yarı insan-yarı robot Vision'un "Nişanlın bu mu? Onunla Gurur duyuyor olmalısın!" sözleri geceye damgasını vurur:

İşte Hulk'ın başında olduğu düğünün basına uğradığı sayı:

Erotik filmin muhasebesinin yapıldığı sayfaların ardından ilginç bir olay gerçekleşir bu sayının başında. Marlo, şeytan Mephisto ile bir anlaşma yapar rüyasında. Sonra hazırlıklar ve düğün başlangıcı. Bu sayıdaki en dikkat çekici kare Pantheon ekibinden Hector'un kendi gibi eşcinsel olan Alpha Flight ekibi üyesi Northstar ile flörtleşir gibi olduğu karedir. Bu birlikteliği bölmek isteyen Ulysses'i Hulk'un ensesinden yakalayarak havaya kaldırması ve arka sıralara taşıması görülmeye değerdir :) 

Derken düğünün ilk sürpriz çifti gelir ellerinde kimin gönderdiği belli olmayan davetiyeleriyle: Uzay Şövalyesi Rom ve Brandy. Türk okurunun gönlünde taht kurmuş olan Rom...

İkinci sürpriz konuk ise nikahı kıyacak olan rahibin kendisidir. Rahip dizinin yazarı Peter David'tir. Bu sırada gelen Drax The Destroyer (ki kendisi kötü adam değil sadece süzme salak-aptaldır) ortamı coşturur. Ona da davetiye gitmiştir.


Bu kadar sürpriz yetmemiş olsa gerek, Hulk'In düşmanları Living LAser, Wizard, Mr. Hyde, Absorbing Man de gelirler düğüne ve o ne ceplerinden "Davetiye" çıkarırlar: 

Ardından da davetiyeli kan davalı Skrull ve Kree ırkı subayları gelir. Silver Surfer'ın kibarca ricasıyla arıza çıkarmadan otururlar yerlerine:

Belki de bu düğünün en ilginç konuğu yazar Peter David'in Neill Gaiman'dan izin alarak kullandığı DEATH karakteridir. Sandman'in kız kardeşinin burada olmasının sebebi ise daha önce Marlo'nun ölmesi ve yaşama döndürülmüş olmasıdır:
Deathceğiz düğün hediyesini vererek yokluğa karışır:

Sonra... Sonra Mephisto ortaya çıkar, Hulk'tan dayak yer, pis pis sırıtarak uzar, alanı terk eder. KArı koca öpüşürler finalde, öykü biter, Hulk'un planlamasında yer aldığı düğün engellenemez.

Ümit Kireççi

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails