1 Temmuz 2013 Pazartesi

Barock'un Ayıları...

1938 yılıyla başlayan comics akımı hemen her konuya el attığı gibi birçok kavramı da işine nasıl gelirse, isteği gibi, dilediği gibi kullanan bir akım olmuştur.

"Bears of Barock" öyküsü comics ekolünün altın döneminde sunulmuş okurlara. Sene 1941. Jack Lethi'nin yazıp çizdiği 6 sayfalık öykü DC Comics'in en uzun soluklu beş yayınından olan Adventure Comics içinde yayınlanmış. DC'nin diğer uzun soluklu yayınları Detective ComicsAction ComicsSuperman ve Batman. Adventure Comics 1938 yılından başlayarak 1983 yılına dek kesintisiz sürmüş, daha sonra ara ara yayınlanmış da olsa 2011 yılında 529. sayısında durmuştur. 

Bu dizide Starman başta olmak üzere birçok karakterin kısa öyküsü yer aldığı gibi birçok kahramanın ilk ortaya çıkışları gerçekleşmiştir. 

Cotton Carver bu karakterlerden biridir. DC'nin earth-two evreninde yaşamış olan bu karakter 1939-1941 yılları arasında Advenrue Comic'de yer almış. Kuzeydeki hayali bir ülkenin yöneticisi olan karakter ülkesini savunmak için mücadele etmektedir. 6 sayfalık Barok'un Ayıları işte bunlardan biridir. 



































Ümit Kireççi

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails