23 Ekim 2009 Cuma

TENTENleri var satmasını bilmiyorlar

Tintin'i evinde görmeye gittim... Göremedim!
Geçen hafta görevli olarak Belçika-Brüksel’e gittim. Gitmeden önce “şu Brüksel’in neyi meşhurmuş bir bakalım” diye internette araştırma yaptım. Yani ülkemizi ve kültürümüzü nasıl takdir ettim bilemezsiniz. Adamların bir işeyen çocuğu, birkaç işlemeli binası, birkaç da müzesi var. Geri kalanı sıradan şeyler. Zaten gezecek fazla zamanımız olmadığı için çok da üzülmedim. Sonra bu araştırmalar sırasında bizim TENTEN diye bildiğimiz TİNTİN’in Brüksel’de bir müzesi olduğun öğrendim. Benim oğlan da TENTEN meraklısı, sevindirik oldum. Neyse yerini yurdunu adresini öğrenip boş günümüzde yollara düştüm. Yol dediğime bakmayın, zaten bir tane meydanları var gariplerin. Meydana çıkan ara sokaklardan birinde buldum adresi. Müze beklerken karşıma sadece bir dükkan çıktı. İlk şaşırmayı burada yaşadım. Neyse dışardan bir-iki fotoğraf çektim. Sonra kibarlık bizde ya, içerde fotoğraf çekip çekemeyeceğimi sordum, izin vermediler. Neyse makineyi kapayıp daldık dükkanın içine.
Eh bir hayal kırıklığı da burada yaşamadım desem yalan olur. Birkaç öğrenci malzemesi (defter, kalem, kalemtraş), bardak, t-shirt, birkaç anahtarlık, fransızca öykü baskıları ve çeşitli boylarda biblolar. Orijinal olup olmadığını pek anlayamadığım çerçeveli sahneler… Daha ne bekliyordun ki desen cevap da veremem. Zaten 50 metrekarelik küçücük dükkanı gezmek 2 dakikada bitti. Bari oğlana birkaç hediye alayım dedim ki gözlerim yerinden uğradı. Fiyatlar uçmuş ki ne uçmuş. Parmak kadar biblo 75-100 Euro arası, maket arabalar, çerçeveler defterler ateş pahası. Eklediğim bazı fotoğraflarda fiyatlar gözüküyor zaten. Yani bir defter ile plastik bir anahtarlıkla oğlanın gönlünü aldık artık.
Çizgi roman okuyucusu dostlara da bir şey alamadım kusura bakmayın. Sizin hesabınıza da bu yazı ve fotoğraflar düştü...
Fotoğraflayan Teoman Kozan - TİNTİN Fotoğrafları

Teoman Kozan

1 yorum:

mit dedi ki...

Eh, en azından var. Bizim hiçbir milli çr kahramanımız için böyle bir yerimiz vs. yok bildiğim kadarıyla... Fiyatlar uçukmuş hakikaten de...

Linkler

Related Posts with Thumbnails