22 Ekim 2009 Perşembe

Şanlıurfa Atölyemizden Çocuk Eserleri

Yazar Filiz Tosyalı başkanlığında sanat etkinliklerini arttıran DUSOD derneğinin XS Ajans'la birlikte düzenlediği Şanlıurfa Edebiyat Şenliği'nde çocuklarla buluşarak gerçekleştirdiğimiz "ÇROP Çizgi Roman Atölyesi"nde çocuklar aşağıdaki eserleri yarattılar.

Atölyemizi belki de en iyi anlatan sözler çocuk edebiyatı yazarı Hüsnan Şeker'e ait:
"Şanlıurfa'lı çocuklar yaşadıkları birçok şeyi unutabilirler ama, çizgi roman yapalım atölyesinde yaşadıklarını asla unutmayacaklar.Gözlerindeki ışıltıları, dudaklarındaki kahkahaları, söz almak için havaya kaldırdıkları parmak uclarındaki heyecanlarına ben tanık oldu. İnanilmazdı. Muhteşemdi. Bir çocuk yazarı olarak onlara yaşattığınız bu güzellik için ben de çok teşekkür ediyorum sizlere. Daha nice çocuğa ulaşmanız, onları mutlu etmeniz dileğimle..." Hüsnan Şeker
Hüsnan hanımın sözlerine teşekkür ediyor sayın Celal Canoğuz'un deklanşöründen yansıyanları paylaşmaya davet ediyorum herkesi.
Uçaktan iniş, otelimiz, kendini çatıdan atmaya kalkan DTP çaycısı, yemekler, pazar, Harran evleri, Kültür evi alışverişi, Festival açılışı, Balıklı göl, yemeği ve hizmeti kötü binası güzel Yıldız Sarayı, Edebiyat Şenliği açılış töreni, teşekkür belgelerinin takdimi, kitap imzalayan yazarlar, paneller, müze, sürekli orada yemek yemeğe karar verdiğimiz Asmalı Konak lokantası (Belediye Arkası Karakoyun İş Merkezi yanı no 1 Ş.Urfa - 0 414 313 11 53), Storytelling (anlatı Tiyatrosu), Çiğ Köfte Yarışması, ÇROP Çizgi Roman Atölyesi, Sıra Gecesi, Atatürk Barajı, rehberlerimiz Vecide - Esra - Mülkiye hanımlar, Çifte Mağaralar, ş. Urfa'ya tepeden bir bakış, Havaalanı Kule ziyareti ve üstten manzara fotoğrafları... Tekmili birden: Ceyhan Canoğuz Urfa İzlenimleri

Muhteşem geçti bu tur arkadaşlar. Belediye görevlileri hepimizle tek tek ilgilendiler, turistik gezilerimizi yaptık, yöresel yemekleri yedik, dostlar edindik... Son derece verimli bir etkinlik oldu velhasıl. Şanlıurfa'yı görmediyseniz zaman kaybetmeden görün. Belediyeye gidin ve yardımcı olmalarını isteyin. Eminim "evet"ten başka yanıt almayacaksınız.

Ve sevgili Rıdvan Şoray bazı gazete küpurlarını taramış: Urfa Haberleri

Ümit Kireççi

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails