30 Ekim 2009 Cuma

1. Korku Anlatıları Konferansı: Yazınsal ve/veya Görsel Vampir Anlatıları

Her biri kendi alanında değerli konuşmacıların yer alacağı etkinlikte "çizgi roman ve korku" konusunda da sunum yer almaktadır:
İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı olarak 2-3 Kasım 2009 tarihlerinde Beyazıt Yerleşkesi'ndeki İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda "Korku Anlatıları: Yazınsal ve/veya Görsel Vampir Anlatıları" başlıklı ulusal bir konferans düzenleyeceğimizi duyurmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Konferansta, bunlarla sınırlı olmamakla birlikte, edebiyat, şarkı sözü, karikatür, çizgi roman, manga, anime, çizgi film, çizgi dizi, TV dizisi, film, reklamlar ve bilgisayar, video ve rol oynama oyunlarındaki vampir anlatılarına dair sunumların yanısıra film gösterimi ve atölye çalışmalarına yer verilecektir. Sunumlar--yirmi dakika sunum ve on dakika soru cevap olmak üzere--yarım saat sürecektir. Animasyon ve çizgi film yapımcılarının, çizgi roman çizerlerinin ve/veya yazarlarının, illüstratörlerin ve istekli her sanatçının davetli olduğu atölye çalışmasının süresi iki saat olarak planlanmıştır. Konferans dili Türkçedir. Katılım ücretsizdir. Herkes davetlidir.
3 Kasım 2009, Salı
13:30 - 14:00
"E.C. Comics
ve
Çizgi Roman Senaryosuna Kattıkları"
Ümit Kireççi

Ümit Kireççi Ankara Üniversitesi Tiyatro Bölümü Dramatik Yazarlık Bölümü'nde öğrenim gördü. Lila Düşler Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni; çocuklara oyun yazıyor, sergiliyor, dersler veriyor. Çizgi Roman Senaryosu adlı bir kitabı ve 1002. Gece Masalları adı seçkide bir öyküsü bulunuyor.
14:00 - 16:00
Atölye Çalışması
Melih Yılmaz
Onur Küçük
Yiğit Işık
Oturum Başkanı - Ümit Kireççi

Ayrıntılı program - http://www.istanbul.edu.tr/hnc/

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails