18 Ağustos 2009 Salı

Macbeth’ten sonra Hamlet çizildi ama bu defa işe mangacılar karıştı

NTV Yayınları’nın yayımladığı Macbeth birçok tartışmayı beraberinde getirmişti. Çizgi roman sanat mı değil mi ya da çizgi roman ne menem birşey derken Everest Yayınları da bir başka Shakespeare oyunu olan Hamlet’i manga olarak yayımladı
Klasik Shakespeare’i manga çizimiyle kaynaştıran ve sürükleyici etkisiyle okurlarla buluşan Hamlet, alanında öncü bir uyarlama. Savaşlarla mahvolmuş bir siber dünyada yaşayan Danimarka Prensi Hamlet, babasının ölümü nedeniyle acı çekerken, kalenin burçlarında gezinen bir hayaletle karşılaşır. Bu, Hamlet’in ölen babasının hayaletidir ve katilinin adını açıklar: Öz kardeşi öldürmüştür onu. Hamlet, babasının cinayetinin intikamını almaya çalışırken bizleri deliliğe, ihanetlere ve üzücü bir aşk hikâyesine uzanan bir yolculuğa çıkarır.
Hamlet, William Shakespeare’in tiyatro oyunlarının çizgi uyarlamaları olan Manga Shakespeare dizisinde yer alıyor. Japon çizgilerinden esinlenen ve Shakespeare’in özgün metinlerinden Richard Appignanesi tarafından uyarlanan bu dizi, usta mangacıların çizimleriyle bu büyük yaratıcının sözlerini, öğrenciler, Shakespeare okurları ve manga hayranları için canlandırmakta.

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails