25 Ağustos 2008 Pazartesi

Bir Superman Emekçisi: Annette O'Toole

,
Superman 70. yaşını kutlarken bunca yıla sığdırdığı bir çok şeyi de peşinden sürükledi. Süper kahramanlarının ilkiydi, başka bir gezegendendi, kendi mitolojisini yarattı, sinema filmleri ve dizi filmleri onlarca izleyiciyle buluştu ve yan karakterleri herkesin aile bireyi oldu.
Christopher Reeve ile adeta özdeşleşen Superman oyuncunun geçirdiği kazadan sonra bile ondan ayrılmadı. SMALLVILLE dizisinde, Reeve tekerlekli sandalyede de olsa rol alarak diziye renk kattı. Bu da ölümüne kadar sürdü. Superman'le özdeşleşti, Superboy'da vefat etti, toprağı bol olsun.
Ancak biri daha var ki o da Superman III'de Lana Lang'ı başarıyla canlandırmışken, yıllar sonra da anne Martha Kent olarak çıktı ekrana:
ANNETTE O'TOOLE
1 Nisan 1952 Houston-Texas doğumlu olan dansçı/oyuncu ilk kez 1960 yılında "My Three Sons" adlı oyunla izleyici karşısına çıktı. Bir çok dizi ve sinema filminde rol alan aktris 1982 yılında Nick Nolte'nin sevgilisi olarak "48 Saat" filminde ve başrolünde Nastassja Kinski'nin rol aldığı "Cat People"da oynadı. 1983 yılıyla da Superman III'de Lana Lang karakteriyle Clark Kent'in sevgilisi olarak çıktı izleyici karşısına.
Başrolde olduğu The Huntress (2000) dizisinde rol almanın dışında bir çok dizide ve tiyatro oyununda rol aldı.
2001 yılında ise bugün hala yayınlanmakta olan Smallville dizisiyle yine Superman mitolojisi içinde yer aldı. Bu sefer Clark Kent'in annesi Martha Kent rolüyle çıktı karşımıza.
Ve canlandırdığı karakterlerle ilgili kısa notlar:
* Martha Kent - Siegel-Shuster ikilisinin Superman'in 1939 yılı ilk sayısında ortaya çıkardıkları karakterdir. Superman'i kocası Jonathan Kent'le bulan ve evlat edinen kişidir.
* Lana Lang - İlk kez Superboy'un Eylül-Ekim 1950 yılı 10. sayısında okuyucuya sunulan DC Comics karakteri Lana Lang, adı Batman yaratıcısı olarak anılmayan ama Yarasa Adam'ın yaratıcılarından biri olan Bill Finger ile çizer John Sikela'nın ortak yaratımıdır.

Superman'le ilgili ek bilgiler:
SupermanKokenMakalesi
KarakalemAğustosSayısı
,

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails