18 Ocak 2008 Cuma

“SOĞUK ISIRMASI” DİYE BİR ŞEY: FROSTBITE

“SOĞUK ISIRMASI” DİYE BİR ŞEY: FROSTBITE


Medya’nın yararlı bilgiler verme merakı çoğunlukla “sağlık” noktasında nüksediyor. Hele popüler bir kişi veya kişilerin başına ilginç ve az duyulmuş veya gündemden düşmüş ve hatta önemsiz de olsa afili isimli bir sağlık sorunu yakalarlarsa Hipokrates kesiliyorlar. Son dönem en anlamsız ve parlatılmış hastalık da bilindiği üzer REFLÜ idi. Eh, o da kabak tadı vermeye başlayınca… İmdada Soğuk Isırması yetişti.

Habere göre:
"ANKARA - Sivasspor-Trabzonspor maçında aşırı soğuk nedeniyle Sivassporlu futbolcu Muhammed Demir’in üç parmağı dondu, 11 futbolcunun kulaklarında kopma tehlikesi yaşandı. Doğu bölgelerinde sıcaklıkların eksi 34 dereceyi bulması donma vakalarını artırdı. Uzmanlar şu günlerde en çok “kar ısırması” denilen tehlikenin baş gösterebileceğini belirterek, aşırı soğuklar için gereken acil önlemleri anlattı.“



Aslında bu habere bakarak bir çizgi roman blogunda ne anlatılmaya çalışılıyor diye sorulabilir. Söyleyeyim hemen…

Yukarıda yazılmamış; belki de nasıl yazılacağını bilemediler, ama televizyonda bir doktor açıklama yaparken “soğuk ısırması” yani “frostbite” demişti. Bu Frostbite bende bir anda çizgi romandaki bazı tipleri anıştırdı. Frostbite… Soğuk Isırması… Elin pratik akıllı Amerikalısı bu kelimeyi bazı süper tiplere yakıştırmıştı. Hatırladım birden…!

Kimlere mi?


FROSTBITE – X-MEN 2099 / Marvel

Bu Frostbite seksi bir hanım. 1993 senesinde X-Men 2099 serisinin 8. sayısında ortaya çıkmış ilk kez. Usta Zhao’nun Seçilmişleri (Master Zhao's Chosen) grubunun bir üyesi. Frostbite soğuk üretebildiği gibi buzu kontrol edebilmekte.







FROSTBITE – G. I. JOE / Marvel

İkinci Frostbite’ımız bir erkek. G.I.JOE ekibinin üyesi. Gerçek adı Alaska-Galena doğumlu Farley S. Seward. Motorlu taşıt sürücülüğü uzamanlık alanı. Frostbite yazın bir efsane olduğu soğukların tam ortasına doğmuştur. İşe başlayacak yaşa geldiğinde bir boru hattında -40 C derece altında çalışmıştır. Sonra yakaladığı fırsatla orduya katılmış, özel eğitimden geçerek G.I.Joe ekibinden biri olmuştur.




FROSTBITE – YOUNG HEROES IN LOVE / DC Comics
Üçüncü Frostbite genç bir kahraman. İlk olarak bir grup gencin oluşturduğu AŞIK GENÇ SÜPER KAHRAMANLAR (Young Heroes in Love) grubunun bir üyesi olarak serinin ilk sayısında ortaya çıkmıştır. Havalı saçları, parlak mavi cildi ve küpeli kulağı vardır. Gruptan Bonfire’a aşıktır. Ya da başta öyledir. Çünkü sonradan biseksüel olduğu ortaya çıkar… :) Sıcak bir adamdır ama gücü soğuktur.




FROSTBITE – DV8 / IMAGE / WILDSTORM Comics

Jim Lee, Brandon Choi, J. Scott Campbell üçlüsünün birlikte yarattıkları grup DV8’in bir elemanı ve hatta başı olan Frostbite’ın gerçek adı Leon. İlk kez GEN 13 grubunun 1995 senesinde Volume 2’nin 6 sayısında ortaya çıkmıştır. Yüksek Okulda okuyan başarılı bir öğrenci ve atletken Genesis Projesine bulaşarak DV8’in bir elemanı olur ve tüm hayalleri yıkılır. Sonra da uluslar arası operasyonlara katılıp durur. Frostbite çevresindeki ısıları emebilmekte, soğuk üretebilmekte ve emdiği ısıyı enerji şuası olarak düşmanına atabilmektedir.





.
.
.
.
FROSTBITE - Marvel
Hakkında hiç bir bilgi bulamadım !!!!!!!!!!! Ama vrmış böyle bir şey ???
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
***

Bir kelime bir işlem :)

Bir kelime insanı nereye götürüyor bazen heyhat. Bırakalım medya sağlıkçılık oynayarak milletin vaktini çalsın fırsattan istifade ederek biz de bu konuyu çizgi roman noktasında ele almış olalım bu bahaneyle!


Yazan: Ümit Kireççi

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails