20 Ocak 2008 Pazar

Çizgi roman ve çizgi film severlere müjde: İşte 2008'in çizgi film ve çizgi roman uyarlama filmleri



Don Quixote’un aslında deli değil çok zeki bir adam olduğunu iddia eden eşek Rucio, Sancho Panza ve Rocinante ile Don Quixote’un yanında macera yaşıyor. Sancho Panza’nın can yoldaşı olan eşek Rucio, at olmayı hayal ediyor. Yakışıklı ve idealist olan Don Quixote, sevgilisi Dulcinae’yi bulmak ve Ay Şövalyesi ile karşılaşmak için arkadaşları ile maceraya çıkıyor.






Her türlü kanun kaçağının ve tabi ki Dalton Kardeşlerin korkulu rüyası Red Kit, yeni macerasında da kötülerin peşini bırakmıyor.New York, 1855. Red Kit Daltonları bir kez daha yargılanmaları için batıya götürmektedir. Her zamanki gibi, bu dört azılı suçlu kaçarlar ve birçok bankayı soyarlar. Polisler Daltonların arkasındadır ama Joe Dalton parayı Kaliforniya’ya doğru yolculuk eden bir göçmen karavanına saklar. Yalnız kovboy onları izliyor olsa da Daltonlar bir şekilde karavana karışır ve kahkaha dolu yeni maceralar başlamış olur.


Genç ve korkusuz Galyalı Alafolix, Yunan prensesi Irina’ya aşık olur. Asterix ve Hopdediks’in yardımıyla, olimpiyat oyunlarını ve başta da Irina’nın kalbini kazanabilmek için Yunanistan’a gelir.








On altı yıl önce Sihirli Boyut’un en güçlü savaşçı büyücüleri kendilerini, mutlak kötüyle savaşmak adına kurban ettiler. Bu savaşta ailesi kaybolan ve gezegeni Sparks yok edilen Prenses Bloom, ablası Daphne’nin kendini feda etmesi sayesinde kurtulur. Bloom dünyada kendisini evlat edinen aile tarafından, sıradan bir kız olarak büyütülür.






Birgün fil Horton bir toz zerresinden gelen yardım çığlığı duyar. Kimseyi görmemesine rağmen ona yardım etmeye karar verir. Görünce anlar ki , toz zerreciği Kimlerşehri’nde yaşamaktadır. Horton, Kimler ve onların evini korumaya yardım etme kararı alır. Ancak toz zerreciğine karşı çıkanları, Horton bir anda kendi karşısında bulur.






“Su Atı / The Water Horse: Legend of the Deep”, babasının savaştan dönmesinin bekleyen Angus MacMorrow isimli yanlız bir çocuğun hikayesi. Angus kumsalda büyüleyici güzellikte gizemli bir obje bulur ve onu eve götürür. Kısa bir sure sonra bunun sihirli bir yumurta olduğunu fark eder. Artık İskoç efsanelerine konu olan gizemli yaratık Su Atı’nı büyütmektedir. Angus, Cruose adını verdiği arkadaşını saklamaya çalışırken, bir efsaneye konu olan sırrı da keşfetmeye başlar.





“Iron Man – Demir Adam” karakterinin, çizgi roman tutkunlarıyla ilk tanışması 1962 yılında oldu. Kısa sürede geniş kitlelerin severek okuduğu çizgi romana dönüşen “Iron Man – Demir Adam”da Çin ordusu için silah yaratmak zorunda bırakılan milyoner sanayici Tony Stark, istemeden yaptığı bu çalışma sırasında kendisi için de gizlice zırh üretiyordu. Böylece Çinliler’in kontrolünden çıkarak onları durdurabileceğine inanıyordu. Çin’den kaçıp ABD’ye geri döndüğünde tehlikeli bir komplonun varlığını keşfedince durdurabilmek için de Demir Adam’a dönüşüyordu.Demir Adam’ın çok ünlü bir de düşmanı vardır. Kısaca M.O.D.O.K. adıyla bilinen bu düşman, sadece öldürmek için dizayn edilmiş beyinsel bir organizmadır. Sallanan sandalyesinde oturan kocaman kafalı bir yaratıktır. Ancak yönetmen Jon Favreau’nun Myspace sitesinde yaptığı açıklamaya göre, Soğuk Savaş dönemini çağrıştırdığı için filmde M.O.D.O.K.’a yer verilmeyecek. Demir Adam’ın düşmanı olarak Mandarin Çinli’si yer alacak.




'The Dark Knight' da, Batman suça karşı savaşını daha da ileriye götürüyor: Teğmen Jim Gordon ve Bölge Savcısı Harvey Dent’in yardımlarıyla, Batman, şehir sokaklarını sarmış olan suç örgütlerinden geriye kalanları temizlemeye girişir. Bu ortaklığın etkili olduğu açıktır, ama ekip kısa süre sonra kendilerini, Joker olarak bilinen ve Gotham şehri sakinlerini daha önce de dehşete boğmuş olan suç dehasının yarattığı karmaşanın ortasında bulurlar.


Veeee diğerleri








Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails