11 Nisan 2009 Cumartesi

Ural Akyüz Heavy Metal'de

Son günlerde sıklıkla ve büyük keyifle yer verdiğimiz "Türk çizerlerin dünyadaki başarısı" haberlerinin bir yenisi de Amerika'dan geldi: Ural Akyüz, efsaneleşen Heavy Metal dergisinin Mayıs 2009 sayısında, adına ayrılan tam dört sayfayla yer alıyor.

Yıldıray Çınar'ın, Kutlukhan Perker'in ve Hüseyin Celal Koç'un dünya çizgi romanındaki başarılarından daha önce söz etmiştik. Şimdilerde gururumuzu bir kez daha kabartan bir haber geldi Amerika'dan: Türk çizer Ural Akyüz, çizgi roman severlerin "kutsal dergisi" Heavy Metal'in Mayıs 2009 sayısında kendisine ayrılan dört tam sayfayla arz-ı endam etti.

"Ural Akyuz Gallery" başlığıyla yayınlanan bu sayfalarda Akyüz'ün 10 pin-up çalışması ve kendisini tanıtan kısa bir metin bulunuyor. 

Heavy Metal'in Ural Akyüz'e ayırdığı sayfalar, dünyaca ünlü çizer Boris Vallejo'nun sayfasının hemen önündeki numaralarda sıralanıyor. Aslını ararsanız, son derece keyif verici bir başarı bu. Akyüz, çizerlik yaşamı boyunca (muhtemelen hemen her çizer gibi) hayranlıkla izlediği bir ustayla aynı sayfalarda yer alma başarısı gösterdiği için ne denli gururlansa yeridir.

Heavy Metal'in Ural Akyüz çizimleriyle süslenen Mayıs 2009 sayısı, bu satırlar yazıldığı sırada Amerika'da satışta. Buraya gelmesi biraz daha zaman alabilir. Ancak bu süre zarfında Akyüz'ün çizimlerini görmek isteyenler aşağıdaki iki linke tıklayarak merakını gidermekte serbest tabii.



Alfa Çizgi Roman Yayınları'nda (90'lı yılların başında) Tex'in kapaklarını çizdiği dönemde tanıştığım, uzun yıllardır Amerika'da yaşayan sevgili Ural Akyüz'ü bu başarısından dolayı kutluyor, nice başarılarını görmeyi umut ettiğimi de ayrıca belirtmek istiyorum.

Not: Ural Akyüz'ün çizdiği Tex kapaklarını görmek isteyenler de ayrıca aşağıdaki linkleri kullanabilir:


Aşkın Güngör

1 yorum:

Unknown dedi ki...

That's sounds good but do you guys know besides being Gallery of HM Caveman has been publishing in Heavy Metal since 1993 and still continues? :)(Even in the same issue you're talking about).

Linkler

Related Posts with Thumbnails