6 Ağustos 2020 Perşembe

“Çizgi Romanda Yerel Doku” Yarışması Sonuçlandı

Çizgi roman alanında düşünme egzersizleri yapılması amacıyla düzenlenen Çizgi Roman Okurları Platformu (ÇROP) yarışmalarından “Çizgi Romanda Yerel DokuArkabahçe Yayıncılık ve Hayal-Et e-derginin katkılarıyla sona erdi. Kazanan tek kişi, sayın Eren Kasapoğlu oldu. Yazıya Hayal-et e-dergiden ulaşabilirsiniz. 

Bu yarışmada kendi ülkesini, kendi kültürünü, kendi toplumunu çizgi romana yansıtan sanatçıların eserleri hakkında yazı yazılması amacı güden yarışmada tek kazanan oldu.

Gelen yazıların büyük çoğunluğu Mr. No gibi örnekleri içerdiğinden yarışma dışı kaldılar. Bildiğiniz üzere Mr. No ve türevleri yerel; ki yerel yerli olarak algılanmış çoğunlukla, bir atmosferde geçse de sanatçıları o toprakların insanı değildi. Bu içerikteki yazıları üzülerek sahiplerine iade ettik. Yazılar şüphesiz ki değerlidir ve içlerinde emek barındırırlar ancak yarışma kapsamı dışında olduklarından geri çevirdik. Yazarlar çalışmalarını diledikleri gibi kullanmakta serbesttirler.

Bu durumda tek kazanan olduğundan kendisine ödülünü en kısa zamanda takdim edeceğiz.

Ama bu arada Arkabahçe Yayıncılık bize dağıtılmak üzere beş takım “Kebe’nin Gölgesi” verdiğinden şimdi başka bir formülle o eserleri eğlenceli bir bahaneyle sahiplendirmenin yolunu bulmamız gerekecek.

Yeni ÇROP çizgi roman hakkında düşünme egzersizi yarışmamız LAL Kitap ve Hayal-Et e-Dergi katkısıyla başlamış bulunuyor. Ayrıntılar: Hayal-Et e dergi

Herkese bol şans diliyoruz.


Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails