24 Ekim 2017 Salı

Galip Tekin'i Anma Gününden Kareler ve İzlenimler

Ümit Kireççi
...
Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi'nin düzenlediği "Arkadaşları Galip Tekin'i Anlatıyor" etkinliği efsane iki sanatçının sunumu ve geniş bir katılımcı kitlesiyle gerçekleşti. En Kahraman Rıdvan ve Tipi Tip gibi ölümsüz çizgi roman dizilerinin yaratıcısı sanatçı Bülent Arabacıoğlu ile başta Stero Seyfi olmak üzere birçok çizgi roman dergisini kültür hayatımıza kazandırmış olan sanatçı Ergün Gündüz katılımcıları usta sanatçı Galip Tekin'in bilinmeyen yönlerini aktardılar.

Galip Tekin'in ilk karikatürlerini çizdiği günlerden başlayan anılar sırasıyla çizgi romana geçişi, çizgi roman için mücadele verişi, editörlüğe geçişiyle sürdü. Bununla birlikte özel yaşantısı, bunun sanatına yansımaları ve eğitmen olarak camiada yer alarak hayallerini nasıl genişlettiği aktarıldı. 
Akdağ Saydut, Ergün Gündüz, Bülent Arabacıoğlu, Erdoğan Karayel, Ümit Kireççi

Tekin'in kız kardeşinin katılımcılar arasında olması her ne kadar heyecan yarattıysa da duygusal anlar yaşanması sebebiyle konuşamaması birçok katılımcının o duygu yoğunluğuna kapılarak gözyaşı dökmesine neden oldu.

Sunumda Bülent Arabacıoğlu Galip Tekin yönetiminde çıkacak bir çizgi roman projesinin müjdesini verememenin üzüntüsünü yaşarken sanatçı Birol Bayram derginin içeriği ve gelişimiyle ilgili söz alarak katılımcıları bilgilendirdi. 

Salonun tıka basa dolduğu, birçok katılımcının ayakta kaldığı etkinlikte yer kalmadığı için kapıdan dönen çok kişi olduğu gözlendi. Bu arada kendisine yer bulabilen farklı yaştan çizgi roman meraklıları, çizgi roman ve karikatür sanatçılarıyla genç, amatör çizer adayları Galip Tekin'in bilinmeyen yönlerini öğrenmenin keyfini yaşadılar. Ancak Karikatür Evi'nin daha geniş bir toplantı salonuna ihtiyaç duyduğu görüldü.

Etkinlikte Oğuzhan Kayhan, Ali Özbek, Bülent Arabacıoğlu, Ergün Gündüz, Eda Oral, Abdülkadir Tamer, Erdoğan Karayel, İsmail Tepe, Karikatür Evi'nin değerli eğitmen sanatçıları söz alarak iş arkadaşı, hoca, dost, sanatçı olarak Galip Tekin'i yad ettiler.

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails