24 Mayıs 2017 Çarşamba

"Original Artwork & FanArt Grubu" Duyurusudur

Original Artwork & FanArt grubu bir çizer hareketidir. 

facebook sayfası - Original Artwork & FanArt


Tematik olarak sunulacak çalışmalar pro art ve fan art olarak ikiye ayrılabilir: 

Pro art, önceden yayınlanmış sanatçının bizzat kendisine ait özgün kapak illüstrasyonu, kitap illüstrasyonu, vinyet, inisiyal, exlibris, çizgi roman sayfası, çizgi band, karikatür, ve diğer özgün grafik çalışmaların asılları ya da limited printleri; 

Fan art, sanatçının kendisine ait olmayan ancak markalaşmış karakterelerden esinlenilerek yapılan ancak içinde yine özgün kişisel yorum barındıran çalışmalar; 

Bu tip çalışmalarda kompozisyon ve teknik seçimi olarak özgün olmalıdır, bir başka sanatçının işi sanatsal ilham haricinde aynen kopyalanamaz. 

Reprodüksiyon veya kopya işlerin bu gurupta sergilenmesine izin verilmemektedir. Google image search ile eserlerin biricikliği hızlı biçimde belirlenebilir. Satış için paylaşıma uygun olan ürünler şu şekilde belirlenmişlerdir: Orijinal sanat eserleri:

Desen: çini mürekkeple, fırça, tarama ucu, trilin, pigment mürekkepli milimetrik çizim kalemleri ve fixativ ile sabitlenmiş kurşun kalem ve türevleri, üç artılı pigment mürekkepli marker kalemler ve sulu boya, akrilik, yağlı boya ile kumaş, ahşap ve sanat kartonu üzerine yapılmış çalışmaların aslı: numaralı ve imzalı, serigrafi, ahşap baskı, metal ya da ağaç gravür ve monoprintler: sayılı veya eşsiz orijinal obje ve figürlerdir. 

Sanat eseri ve efemera birbirlerinden ayrı şeylerdir. Dijital olarak üretilmiş bir resimin de telif hakkı vardır, kopyalanabilmesi için yaratıcısının izin vermesi gerekir. İmzasız olarak çoğaltılan çalışmalar kökeni belirsiz posterler olarak kabul edilir, sanatçının ıslak imzasını taşıdığında da bu tür baskılar, baskı tekniği gözetilmeksizin sanatçısı tarafından onaylanmış kopya muamelesi görür. Sanatçı tarafından ıslak imzalı, tarihli ve numaralı (sınırlı sayıdaki: Limited) baskılar, baskı tekniği gözetilmeksizin özgün sanatsal baskı olarak kabul edilir, bu üç baskı çeşidi arasında en değerli olanı budur. Sanatçının ürettiği matbu ürünler, yayınlar ve diğer basılı ürünler( kartpostal, dergi arası poster, hediyelik eşya, kitap, çizgi roman, rozet, pin, forma ve diğer malzemeler...) imzalı dahi olsalar koleksiyon değeri olan efemeralardır.
OAnF Yönetim

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails