13 Nisan 2017 Perşembe

Kendini Peygamber İlan Eden Başkan

Ümit Kireççi
...
İkonik karakterlerdir comics kahramanları bilindiği üzere. Biraz mitolojik tanrısal biraz da dini peygamber tadındadırlar da aynı zamanda. İşte olay bu başkanın biri gaza gelip kendini o şekilde sunuvermiş halkına: The Great Society, başkahraman SuperLBJ

Tarihler 1966 yılını gösterirken ve comics alemi gümüş çağını yaşarken olmuş bu olay. Amerika'da. ABD başkanı Lyndon Baines Johnson kendini SuperLBJ adlı kahraman olarak çizdirmiş, dünyayı gezerek büyük düşmanları alt ettirmiş. Hatta bunun içine kabinesini de dahil ederek tüm bakanları ve görevlileri bir tür comics karakterine dönüştürtüvermiş. Bu şekilde de ortaya süper kahraman ekibi G.R.E.A.T. (Group Resigned to End All Treats) çıkmış. Bu ekip Fransız Gaullefinger (yani DeGaulle), Rus Dr. Nyet (yani Khrushchev), Fidel Castro ve "Chairman" Mao Zedong gibi düşmanlarla savaşmıştır. 

Yayıncılığını Parallax Comics'in üstlendiği Jay Lynch ve Skip Williamson imzası taşıyan GREAT Society'ye daha sonra D.J. Arneson'la çizer Tony Tallarico'nun ortak işi Bobman and Teddy eklenmiştir. 

Böylece de ortaya arketiplere yani efsane kahramanlarıyla peygamberlere benzeyen ve/veya onlardan ilham alınarak yaratılan kahramanlardan biri çıkıvermiş... Sonra da çok şükür unutuluvermiş... :)   

Not - Great Society ismi yakın zamanda Gerekli Şeyler Yayıncılık'ın bastığı Avengers dizisi içinde kullanılmıştır. Bu defa bu isim DC Comics'in JLA'sına gönderme yapan bir gruba verilmiştir. 











Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails