6 Mart 2017 Pazartesi

Kendi Kostümüyle Kansere Yakalananlar: Asbest Adam ve Asbest Lady

Ümit Kireççi
...
Her şey karşıtıyla vardır derler ya hani, işte yin ve yang gibi, siyahla beyaz gibi, Ateş Adam'la Asbest(os) adam ve Asbest(os) Lady gibi... Doğru okudunuz "Asbest(os) Adam/Lady". 

Bugünlerde, malum, Ankara asbestle zehirlenirken bu bilgileri aktarmamak olmazdı...

Tarihler 1947'yi gösterdiğinde Marvel Comics'in ilk ateş adamı The Human Torch'un karşısına yeni bir kadın düşman çıkar. Bu düşmanın kıyafeti ateşe dayanıklıdır ve ateşten oluşan kahraman karşısında çaresiz duruma düşer. Ama olsun, tam da öngörüleceği üzere kahraman onu ne eder yapar alt eder. Ama bu asbest kostümlü kabus bitmez. Zira bu defa da aynı maddeden üretilen kostümle bir erkek kötü çıkar ortaya. Tasarım az biraz Romalı Gladyatörleri anımsatır. Elinde ağ, kalkan, mızrak, başındaki gaz maskesini miğfersi şekli falan hep gladyatör tarzıdır. Bu arada tarihler 1963'ü göstermektedir.

Captain America'nın 63. sayısında Mike Sekowsky yaratısı olarak ortaya çıkan kadın karakterin adı Asbestos Lady, Strange Tales'in 111. sayısında Stan Lee,  Ernest Hart ve Dick Ayers ortak yaratısı olarak ortaya çıkan erkek karakterin adı Asbestos Man'dir ve her ikisi de bilimsel dehalarını suç için kullanmaya karar vermiş olan zavallılardır.

Ve bu iki kötü karakterin ortak bir özelliği bulunmaktadır: KANSER



Her ikisi de üstlerine giydikleri kostümden zehirlenmiş, kansere yakalanmışlardır. Asbestos Man'in vefat haberini Human Torch bir Fantastic Four hikayesinde aktarırken Asbestos Lady'nin 45 yaşında yine kanserden vefat ettiğinden söz ediliyor. 

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails