3 Mart 2017 Cuma

Gamlı Baykuş 2. Sayısı Şeytan Dosyası ve "Çizgi Roman'da Kötülük ve Şeytan" Yazısıyla Çıktı

Ümit Kireççi'nin "Çizgi Roman'da Kötülük ve Şeytan" içerikli araştırma yazısıyla yer aldığı Gamlı Baykuş Dergisi ikinci sayısıyla bayiilerde. 


Gamlıbaykuşdergisi; sanattan ve edebiyattan epeyce uzağa düşen günümüz insanının, kırılgan ve kızgın ruhuna bir nebze sanat ve edebiyat ışığı serpmek, umudun ve mutluluğun sanat yoluyla yeniden var edilebileceğini anlatmak gayesiyle Ocak 2017 tarihinde yayın hayatına başlamıştır.

Dergimiz, iki ay arayla yayımlanacak bir sanat ve edebiyat dergisidir.

Güncel Edebiyat, Dosya konusu, Çocuk Edebiyatı, Öykü ve Şiir, Söyleşi gibi başlıkların dışında; Tiyatro, Müzik, Sinema, Plastik Sanatlar bölümleriyle tüm sanat dallarına ve sanatçıya destek vermek, Gamlı sözlük, Gamlı Sahaf, Bilgece Çizgiler, Derin Muhabbet başlıklarıyla eğlenceli ve sıra dışı bir çizgi yakalamak.

-18 ve -24 ve Atölyeden Notlar bölümleriyle de edebiyat dünyamızda var olmaya çabalayan yazar ve yazar adaylarına özel bir alan açmak arzusundadır.

ilk sayımıza, umudun ve edebiyatın can damarı,  Nazım Hikmet’i anlatarak yayın hayatına başlayan dergimiz, ikinci sayıda “ İçimizdeki ve Edebiyatımızdaki Şeytan” başlığıyla yola devam ediyor.

Bu sayıda bize katkı sunarak; Dante’yi, Milton’u, Goethe’yi, Poe’yu, Spartaküs’ü ve Sabahattin Ali’yi yeni bir pencerden okumamıza yol açan; Doğan Göçmen, İzzettin Çalışlar, Burak Bayülgen, Ümit Kireçci, Fatma Burçak, Tahsin Çamber, Mehmet Utku ve Nurhan Tekerek Hocamıza, söyleşi isteğimizi geri çevirmeyerek bizi onurlandıran müzik grubu Bubituzak ve yazarımız Mehmet Fırat Pürselim’e sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

Oyun başlıyor, haydi çevirin sayfayı…

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails