8 Haziran 2016 Çarşamba

Kemal Gökhan Gürses'ten SUR İÇİN Çizgi Roman Atölyesi

...
Yaşanan çatışmalar ve ilan edilen sokağa çıkma yasakları nedeniyle mağdur olan Surlu ailelerle dayanışmak amacıyla başlatılan ‪#‎Surİçin projesi atölye çalışmasıyla devam ediyor.

Gazeteci Hayko Bağdat’ın 6-7 Mayıs tarihlerinde geliri Sur’da mağdur olan ailelere aktarılan Salyangoz adlı gösterisiyle başlayan ‪#‎Surİçin projesi atölye çalışmasıyla devam ediyor. 3-8 Haziran arasındaki yapılacak çizgi-roman ve stand-up atölyeleri Aram Tigran Kent Konservatuarı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda yapılacak. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilecek atölyelerin eğitmenliğini karikatürist ve yönetmen Kemal Gökhan Gürses üstleniyor. Çizgi-roman 13-20 yaş aralığındaki gençlerle, stand-up atölyesi ise 20 yaş üstü gençlerle yapılacak. Atölyeler saat 10-14.00 ile 16-19.00 arasında, Aram Tigran Konservatuarı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi salonlarında gerçekleştirilecek.

Çizgi-roman atölyesi katılımcılarının beş günlük üretimlerini kitaplaştırmayı içeren proje, tamamlanan çizgi-romanın satışlarını Sur ailelerine aktaracak. 8 Haziran akşamı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tiyatro salonunda sahnelenecek olan stand-up gösterisinin bilet gelirleri de yine aynı amaç için değerlendirilecek. Beş günlük atölye süresi boyunca yapılacak çekimlerle oluşturulacak olan belgesel Fatma Baçaru ve Büyükşehir Belediyesi’nin sinema atölyesinin ortak yürüteceği bir çalışmayla tamamlanıp gösterime girecek. Bilgi ve katılım için:  Aram Tigran Kent Konservatuarı – Tel: 0412 226 10 14


Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails