15 Nisan 2016 Cuma

Serdar Turgut'tan Star Wars Yorumu

  Kaynak/Yazının Tamamı - Haber Türk
...
STAR WARS HAYRANLARI
Çok severek izlediğim “Big Bang Theory” dizisindeki karakterler hem çizgi roman hem de Star Wars takipçileri. Star Wars hayranı olmanın, “geek” kültüründe anlamının ne olabileceğini dizide onların davranışlarını izleyerek görebiliyorum. Davranışlar tuhaf olabiliyor ve bazen işler çığrından da çıkabiliyor. Mantık sınırlarını sıkça zorlayabiliyorlar.
Bunun son örneği geçenlerde haberini verdiğim yeni gösterime girecek olan“Rogue One: A Star Wars Story” filmi bağlamında yaşanıyor. Önümüzdeki aralık ayında gösterime girmesi planlanan bu yeni filmde önemli rollerden birini Felicity Jones oynuyor. “Jyn Erso” karakterini oynuyor bayan Jones.
Star Wars hayranları, içinde var oldukları erkek egemen kültürde buna çok kızmışlar ve filmde bir kadının önemli bir rol almasına karşı çıkıyorlarmış; hatta isyandaymışlar bile. Eminim ki şimdi bazı çizgi roman satan dükkânlarda sadece bu konu konuşulup tartışılıyordur. Big Bang dizisinde bu mağazalara kadınlar girince içerdeki erkekler donup kalıyorlar, onlar çıkıncaya kadar da hareket etmiyorlar.
Bence hiç boşuna yormasınlar kendilerini, çünkü Jyn Erso’nun filmde gerçekten de önemli bir rolü var ve kimsenin erkek şoven tavırlar nedeniyle bunu değiştirecek hali de yok.

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails