28 Şubat 2016 Pazar

Bizde Basılmayan Renkli ve Eğlenceli The Walking Dead'i Okudunuz Mu?

Ümit Kireççi
...
Tarihler 2010'u gösterdiğinde The Walking Dead comics dizisinin 75. sayısında Robert Kirkman'in yazdığı Charlie Adlard'ın çizdiği kısa renkli ve eğlenceli bir bölüm hazırlanmış okurlara sürpriz yapılmıştı. 

Orjinal hikayede Rick girdiği öfke nöbetine kapılınca dostu Michonne onu kafasına vurmak suretiyle durdurmuştu. Fasikül bu darbe sonrası yaşanan şaşkınlıkla biter görünürken okur mektuplarının peşinden siyah beyaz bir başka sahne gelmiş, okurlar aniden renkli ve farklı bir dünyaya atlayıvermişlerdi.

Bu sürpriz kurguda Rick hastanede uyanıyor, kesilen elinin yerinde biyonik bir el buluyor, süper kahraman kostümü giyerek bir uzay gemisinden düşüyor ve dünyaya indiğinde tayt içindeki dostlarıyla karşılaşıp oğlu Carl'ın ölümünü, zombileri, Michonne'un lazer kılıcını ve Vali tarafından öldürülüşüne tanık oluyordu. Finalde yer alan "Not to be continued" (devamı yok) ibaresi bile bence kahkaha atmaya değerdi.

Ülkemizde basılan The Walking Dead (Yürüyen Ölüler) çizgi roman dizisi 13. cildinde  yer almayan bu sayfalara göz atmak isterseniz aşağıda hazırladığım kısa kurguya göz atabilirsiniz. Bu sayfaların basılmamalarının açıkçası gerekçesini bilmiyorum ama bu sayfaları bizim okurların da görmesi hayli yerinde olurdu diye düşünüyorum.









Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails