29 Şubat 2016 Pazartesi

Necmettin Erbakan'ın hayatı çizgi roman oldu

Kaynak - Meydan Gazetesi

...

REFAHYOL Hükümetinin Başbakanı, merhum Necmettin Erbakan’ın yaşamı çocuklar için çizgi romana dönüştürüldü. Ölümünün beşinci yıldönümü nedeniyle Erbakan’ın çocukluğu, “Necmettin’in Dünyası” adı altında seri öykülerle anlatıldı.


Erbakan’ın yaşam öyküsünden esinlenilerek hazırlanan çizgi roman serisinde, “Bahçede Kurulan Devlet”, “Necmettin Otomobil Yapıyor”, “Necmettin ve Mestan” ve “Necmettin ve Hediye Koç” öyküleri yer aldı. Milli Gazete’nin Ankara Bürosu çalışanlarınca hazırlanarak, “Türkiye’nin ilk milli ve yerli karakteri” sloganıyla satışa sunulan öykü kitaplarında çocukları eğlendirmeye yönelik boyama, labirent ve fark bulmacalara da yer verildi. Kitapların tanıtımı için “www.necmettinindunyasi.com” isimli internet sitesi hazırlandı. Sitede öykü özetlerinin yanı sıra oyunlar, boyamalar ve videolar da yer aldı. “Bahçede Kurulan Devlet” öyküsü şöyle anlatıldı:


LANLAKO DEVLETİ

“Necmettin’in bu lider özelliği, farklı bir oyun oynamalarına neden oldu. Bu oyunun adı, ‘devletçilik’ idi. Evlerinin bahçesinde bir devlet kuruyorlardı. Bütün arkadaşları bu küçük devlette yerini alıyordu. Bu devlette her şey düşünülmüştü. Bütün kurumları vardı. Üstelik işler tıkır tıkır yürüyordu. Ağabeyleri bile bu yeni ve ilginç oyuna kayıtsız kalmıyordu. Onlar da oyunun büyüsüne kapılıyor, gelip onlara katılıyorlardı. Devletin başkanı Küçük Necmettin’di. Herkes bu göreve onu layık görmüştü. Devlet Başkanı Necmettin ise arkadaşlarına türlü türlü görevler verirdi:
‘Sen bakan ol. Sen milletvekili ol. Sen hâkim ol ve adaleti sağla. Sen savcı ol. Sen asker ol ve sınırlarımızı koru. Sen polis ol, emniyeti sağla.’
Arkadaşları hiç gocunmadan verilen görevleri yapıyordu. Bakan olan ülke işlerine kafa yoruyordu. Polis, herkesin kanunlara uymasını sağlıyordu. Asker, sırtında tüfeği, nöbet bekliyordu. Necmettin ise görevliler işlerini daha dikkatli yapsınlar diye onları denetliyordu. 
Necmettin, arkadaşlarının ‘devletçilik’ oyununa olan ilgisine sevinmişti. Tatil günleri, erkenden toplanıyorlardı. Necmettinlerin bahçesinde hemen devlet kuruluyordu. Kurumlar oluşturuluyordu. Sonra düdükler çalınıyordu, mesai başlıyordu. Bahçedeki bu devletin en kalabalık ve en heyecanlı yeri pazar yeriydi. Pazarda herkes satış yapabilirdi. Herkes ürün de alabilirdi. Tek şartı vardı; Alışverişlerde gerçek para değil, oyuncak para kullanmak... 
Kurdukları devletin adını ‘Lanlako Devleti’ koydular.”
Kaynak: Hürriyet-Turan YILMAZ/

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails