18 Ocak 2016 Pazartesi

Green Lantern "Yeniden Doğuş" Ek Bilgiler – 5 / Parallax: Emerald Night

Ümit Kireççi
...
1996 yılında Parallax'ın tek sayılık bir çizgi romanı yayımlandı DC Comics tarafından. Ron Marz'ın yazdığı, Mike McKone'un çizdiği "Emerald Night" bir anlamda Hal Jordan'ın farkında olmadan Parallax'la irade mücadelesine giriştiği bir hikayedir. 

Aslında bu hikayenin Green Lantern "Yeniden Doğuş" öyküsüyle doğrudan bir ilişkisi yok. Ancak Final Night'ı açıklama noktasında küçük bir özetin yararı olacağına inanıyorum. Ve bu arada bir de not düşmem gerekiyor. Green Lantern "Yeniden Doğuş" Ek Bilgiler – 4 / Final Night  özetinde küçük bir yanlış hatırlamadan dolayı sıra şaşmışım. Final Night daha sonra özetleyeceğim iki hikayeden de sonraymış önce değil.

Gelelim Emerald Night'e.

Hal Jordan'ın şehri Coast City'yi havaya uçuran Cyborg (Superman) bir şekilde uzayın en uç noktasına kadar kaçmış, uzayın sınırı olarak kabul edilen ve ötesi bilinmeyen duvarın önüne gelmiştir. Dev bedenlerin taşlaşmasıyla oluşan bu duvar "The Source"a geçişi önlemektedirler. 

Parallax, Cyborg'u bu duvarın yanında yakalar ve onunla yüzleşir. Daha sonra da onu enerjiden oluşturduğu yedi milyon ölü Coast City vatandaşının ruhlarıyla parçalar. O sırada da onu Kyle Rayner bulur ve güneşin sönmesiyle dünyanın soğumaya başlayışını, kıyameti anlatarak yardım ister.

Parallax/Hal Jordan dünyaya dönerek ilk defa kendi gibi davranır. Dostlarını ziyaret eder ve onlarla sohbet eder. Bazılarına da yardım eder. Hikayenin sonunda da dünyaya ve kahramanlara yardım etmeye karar verir. 

Bu hikayenin "Yeniden Doğuş"la belki yine de bir bağlantısı vardır, şimdi kitaba bakarken fark ediyorum. Hal Jordan'ın ziyaret sırası ve yüzleşme süreci yaklaşık olarak aynı... "Yeniden Doğuş"ta doğrudan anlaşılmasa da bu hikayeye göndermeler yapılmış gibi görünüyor. 

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails