18 Ocak 2016 Pazartesi

Marvel Comics'den Shakespeare Alıntısı "İğnemden Sakının"

Ümit Kireççi
...
Aşağıdaki afiş artık Marvel Comics'de ölüm olmasın tribiyle hazırlanmış. Ölü kahramanların dönmesi ihtimali gizemli bir şekilde gizlenmiş. 

Renkler ölü Wolverine'in kostüm renklerini  refere eder görünse de WASP veya Yellowjacket'a da gönderme yapılıyor olabileceği düşünülüyor. WASP'ın hayatta olup "All-New Wolverine 5. sayısında" görüneceği biliniyor. Ant Man ise 2012 yılında Secret Avengers dizisinde ölmüştü ki hayata dönerse alt kimliklerinden biri olan Yellowjacket olabileceği konuşuluyor...  

Peki ya Shakespeare?

Tabii afişte slogan olarak kullanılan replik bir bakıma WASP ve Yellowjacket'i daha fazla işaret ediyor gibidir. Çünkü "iğne"nin Wolverine'le bir ilgisi bulunmamaktadır. Her ikisi de yaban arısı familyasından olan kahramanlara daha çok yakışıyor gibidir. Ha, bir de Shakespeare'nin "Hırçın Kız" (Tameing a Shrew)oyunundaki karaktere.


Bu slogan işte bu oyundan alınmış. 

Petruchio: Come, come, you wasp, i’faith you are too angry. 
KATE: If I be waspish, best beware my sting. (2. Perde, 1. Sahne) 

1590-91 yıllarında yazıldığı varsayılan oyunun konusu şöyle:
Biri yumuşak başlı diğeri hayli hırçın (Kate) olan iki kız kardeşin evlilik çağı gelmiştir. Yumuşak başlının taliplerine "Kate'e koca bulun yoksa diğerine evlenmek" yok şartı koşan baba ağzı bozuk ve hayli çekilmez kızına uygun koca aranmasını sağlar. Yukarıda Kate'e yaban arızı diyen kişi onun talibi ve oyunun sonunda da kocası olacak kişidir.

Bir zamanlar WASP'la Yellowjacket'in evli olduğunu düşünürsek bu afişin her ikisini de temsil ettiğini söyleyebilir miyiz acaba? Bakalım, zaman gösterecek. 

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails