28 Kasım 2015 Cumartesi

Rus Ayısı: Ursa Major

Ümit Kireççi
...
Rusya'nın NATO Temsilcisi Dimitri Rogozin Rus kamuoyuna "Bizi eleştirenler, bir ineğe 'seni parçalayıp yutacağız çünkü açız' diyen bir kurda benziyor. Ancak, biz inek değil, Rus ayısıyız" diye açıklama yapınca aklıma geldi, ben Uzay Şövalyesi ROM'da rus bir ayıyla karşılaşmıştım.

Dünyayı kötü Darkonlardan kurtarmaya gelen uzay şövalyesi Rom zırhlı görünümünden ve kılık değiştiren düşmanlarını tanıman için karşılaştığı canlıları taramak için kullandığı cihazdan çıkan ışıklar yüzünden hep yanlış anlaşılarak saldırıya uğruyordu. Dünya onu düşman olarak görüyordu ki Rusya'da karşılaştığı Soviet Super Soldier ekibi süper askerleri de farklı davranmayarak bütün güçleriyle onu durdurmaya kalkışmışlardı. Darkstar, Vanguard ve Ursa Major'dan oluşan ekibin yanılgısı da sonradan anlaşılmış, dünyanın kaderi için ortak düşmana karşı işbirliğine gidilmişti.

Bu ekibin ayıya dönüşen elemanı, Ursa Major'du.

Hikayeye göre eski (kurgusal) Sovyetlerde mutant olarak doğan tüm çocuklar öldürülüyormuş. Ancak Professor Pieter Phobos'un girişimiyle bu "itlaf" durdurulmuş ve bir projeye dönüştürülmüş. Buna göre süper güçlerle doğan çocuklar eğitilecek ve ulusun hizmetine sokulacaktır. Ursa Major bu projenin ilk hayatta kalan kişisidir.

Ursa Major, iri bir ayıya dönüşme ve süper güçle savaşma özelliğine sahiptir. 

Bundan sonrası ise çok sıradandır onun için. O ve ekibi eleman değişiklikleri yaşasalarda hiç baş rolde yer aldıkları bir diziye kavuşmadan yan karakterler olarak çıkarlar okurların karşısına. 

Marvel Comics'in Incredible Hulk dizisi 1981 yılı 258. sayısında görücüye çıkan Mikhail Uriokovitch Ursus nam-ı diğer Ursa Major'un yaratıcıları Bill Mantlo'yla Sal Buscema.

Rogozin ulusunu "a" olarak nitelerken boşa konuşmamış, belli ki bu hayli popüler bir nitelemeymiş ve comics alemi bunu kullanmayı atlamamış.

Başka başka görseller için - Arousing Grammar 

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Benim yazdığım süper kahramanı da okur musunuz ?


kaptanselalesuyu.blogspot.com

Linkler

Related Posts with Thumbnails