4 Mayıs 2015 Pazartesi

ÇROP 8 Yaşında Yedinci Yazı: İhtiyar Logan (Old Man Logan)

Ruslan Şamil
---
Ele alacağımız çizgi romanımız Wolverine İhtiyar Logan...

''Wolverine Old Man Logan'' adıyla Mark Miller tarafından yazılan ve Steve McNiven tarafından çizilen hikayenin ilk Türkçe baskısı 2013 yılının Ocak ayında Gerekli Şeyler tarafından yapılmıştır. Ancak çizgi roman geçen bu kısa sürede dahi koleksiyoncuların ilgisini çekmeyi başarmıştır. Bilhassa çizimler için Steve McNiven'a teşekkür etmek gerekir ki her bir sayfa, bir film sahnesi misali gerçekçi ve ayrıntılı kaleme alınmıştır. Eğer dikkat etmezseniz bir süre sonra kendinizi çizimlere dalıp gitmişken bulabilirsiniz. Bununla birlikte gözü yormayan ve okuyuşu kolaylaştıran baloncuklar, hikayeyi bir çırpıda okuyup bitirmenizi sağlayacaktır.

İçeriğine değinecek olursak, kitabın adından da anlaşılacağı üzere kahramanımız Logan artık bir ihtiyardır. Mysterio'nun yanılsamasının kurbanı olan Logan bir gece arkadaşlarının tamamını öldürür. Kendine geldiğinde oyuna getirildiğini farkeder ve yapmış olduğu kıyımın etkisinden kurtulamayarak karanlığa karışır. Artık savaşmamak üzerine yeminlidir ve Wolverine adını bir daha kullanmamaya karar vermiştir. Aradan geçen 50 yılda Amerika dört bölgeye ayrılır ve kendine bir aile kuran kahramanımız; eşi, bir oğlu ve bir kızıyla birlikte Hulkland'da yaşamaktadır. Hulk çetesine ödemesi gereken kirayı ödeyemediği için fena halde dayak yese de karşılık vermez. Bu sırada, paraya ihtiyacı olan Logan'ın karşına Hawkeye çıkar. Artık bir kör olan Hawkeye bir teslimat işinde kendisine eşlik etmesi karşılığında Logan'a bir miktar para önerir. Böylece macera dolu yolculuk başlar.

Elbette bu yolculuk sandığımızdan daha hareketlidir. Kingping'in bölgesinde Hawkeye'nin öz kızını Kingping'in elinden kurtarırlar. Moloidlerin saldırılarını savuştururlar. Doom'un ininde pek sıkıntı yaşamadan, Red Skull tarafından yönetilen ve teslimatın yapılacağı Başkanın Bölgesine ulaşmayı başarırlar. Ancak dostlarımız tuzağa düşürülür ve Hawkeye hayatını kaybeder. Hawkeye ve Logan'ın bedenleri Red Skull'ın karşına çıkarılır. Logan iyileşme gücü sayesinde kendine gelir Red Skull ile hiç istemese de dövüşe girişir. Red Skull'ı Captain America'nın kalkanıyla öldüren Logan eve dönmek için ise İron Man'ın zırhını kullanır.  Eve dönen dostumuzu acı bir sürpriz bekler. Ailesi Hulk çetesi tarafından katledilmiştir. Aile babası imajını bir kenara bırakan Logan, Hulk çetesini tek tek avlamaya başlar ve nihayet başka bir ihtiyar Bruce Banner ile karşılaşır.

Belki de çizgi romandaki en can alıcı sahneler iki eski canavar Wolverine ve Hulk'un karşılaştığı sahnelerdir. Zira bu karşılaşmadan yalnızca birisi sağ çıkacaktır. Wolverine'i canlı canlı midesine indiren Hulk'ın mı yoksa 50 yılın ardından ilk defa kendisini dizginlemeyen Wolverine'nin mi kazandığını öğrenmek için ise çizgi romanı okumak zorundasınız.

Son olarak söylememiz gerekir ki "İhtiyar Logan" en sert Wolverine hikayelerinden biridir ve üzerine bir film yapılmasını kesinlikle hak etmektedir. Kendine olan kızgınlığı sebebiyle ve ailesinin selameti uğruna bildiğimizden daha sakin görüntü çizen Logan'ın size gerçek bir canavarın doğasını göstereceğinden emin olabilirsiniz. Nihayetinde canavarlar da ihtiyarlanır ama öfkeleri asla...

Bu aksiyon dolu çizgi romanı bize sundukları için teşekkürler Mark Miller ve Steve McNiven, teşekkürler Gerekli Şeyler ve teşekkürler İhtiyar Logan!

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails