3 Mayıs 2015 Pazar

ÇROP 8 Yaşında Atıncı Yazı: Bendis’li Mighty, Dark Avengers

Faruk Sipahioğlu
---
Benim yazım Brian Micheal Bendis'in yazdığı ve Gerekli Şeylerin bastığı New, Dark ve Mighty Avengers serileri hakkında. 

Avengers ile ilk tanışmam Arkabahçe Yayıncılığın bastığı intikamcılar çizgi romanına dayanır. Daha sonra süper macera gibi dergilerle aylık Avengers maceraları okurdum ta ki gerekli şeyler 2011 yılında Avengers basana kadar. Gerekli şeylerin bastığı Avengers'ı ilk kez çizgi roman dükkanında gördüğüm zaman kısa süreli bir şok geçirmiştim. Hemen koşarak satın almış ve eve gider gitmez bir oturuşta bitirmiştim. İlk cildi bitirdikten sonra her aybaşı çizgi romancıya gidip kontrol ederdim yeni sayı çıkmış mı diye. Şu an da ise kuşatma dahil gerekli şeylerin bastığı bütün seriye sahibim. Bu seri sayesinde zaten severek okuduğum Avengers benim en sevdiğim süper kahraman takımı olmuştur.

Özellikle bu serideki unutamadığım ve değinmek istediğim yerler (okuma sırasıyla) Avengers Tony Stark'ın maddi durumu nedeniyle dağıldıktan sonra ilk ciltte kaderin bir cilvesiyle tekrar bir araya gelmeleri, Sentry'nin marvel evreninde bir süper kahraman olması (çizgi roman içinde çizgi roman misali), 3. ciltle Ronin'in hikayeye giriş yapması ve Spider Woman'ın sırlarını anlatması, Avengers'ın Wanda yüzünden kısa bir şok geçirdikten sonra tekrar House of M olayına sebep olması ve bütün olanları sadece Logan'ın hatırlaması (ne kadar ironik) ve hikayenin sonunda bütün mutantlar yok olsun demesi, Kaptan Amerika ve Iron Man'in kapışması ve daha sonra Kaptan'ın ölümü, Ultron'un Tony'nin zırhını ele geçirip New York'ta şov yapması,  Dünya dışı ırk olan Skrulların istilası ve Osborn yönetimindeki Thunderbolts'un uyguladığı strateji ile Norman Osborn'un Tony Stark'ın yerine gelmesidir.

Ayrıca Clint Barton'ın bir anlık öfkesi ve televizyonda canlı yayına çıktıktan sonra Osborn yine sakin bir şekilde tam halkı etkileyecek şekilde konuşma yapması, Skrulların gezegenimizi işgal etmesinin nedeni (Galactus gibi bir doğal afetin yok etmesi ve bunlarının hepsinin kehanette yer alması), Yüce Büyücü'nün değişimi ve son olarak olanlar ne olursa olsun mutlu sona ulaşmaları.

Ayrıca gizli istilayı okuduktan sonra Bendis'in 10 cilt ileriyi bile düşünmesi (ilk ciltteki ayaklanmayı başlatan elektronun cilt başında Skrull Elektra olması) bu yazarı da takip etmeme neden olmuştur. Sonuç olarak ben küçüklüğümden beri Avengers'ı severim. Gerekli Şeyler böyle bir seriyi çıkardığı için çok mutluyum ve onlara bir teşekkürü borç bilirim.


Ve bu arada doğum gününüz kutlu olsun ÇROP! :)

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails