7 Mayıs 2015 Perşembe

ÇROP 8 Yaşında Onuncu Yazı: The Champions

Ali Can Yılmaz
---
Los Angeles’ın Şampiyonları
Söz konusu süper kahramanların yer aldığı bir takım olunca, pek çok çizgi roman okurunda olduğu gibi sizlerin de aklına ilk olarak Marvel Comics geliyor olabilir. X-Men, Fantastic Four gibi orijin itibarıyla ekip olarak ortaya çıkan serilerin yanı sıra, kendi serilerinde başarılı olduktan sonra bir araya gelen Avengers gibi örneklere de rastlamak mümkün. Yazımızda değineceğimiz takım ise, her ne kadar bireysel olarak oldukça popüler olsalar da, bir ekip olarak uzun soluklu bir yer bulamayan Champions of Los Angeles grubu.
Marvel Comics’in 616. evreninde geçen ve Los Angeles’ta yer alan ilk büyük çaplı süper kahraman topluluğu olan Champions’ın üyelerine baktığımızda hayli tanıdık isimlere rastlamak mümkün. X-Men üyeliği de bulunan Angel, bir diğer X-Men orijinli üye olan Iceman, Ghostrider, Darkstar, Black Widow ve Hercules ekibin başlıca üyeleri. Ayrıca çeşitli maceralarda Goliath olarak bildiğimiz William Foster’ı da görebiliyoruz. Ekibin düşmanlarına baktığımızda ise; mitolojik bir karakter olan Pluto, Griffin, Titanium Man, Crimson Dynamo ve Silver Surfer’dan bildiğimiz Stranger dikkat çeken isimlerden bazıları.

Her ne kadar bireysel olarak oldukça seviliyor olmalarına ve bir araya gelme fikirleri bile okuyucuya heyecan vermesine rağmen bu isimler, Champions serisinin uzun süreli olmasına yetmemiş. İlgili külliyata baktığımızda, Ekim 1975 ve Ocak 1978 dönemleri içerisinde başlayıp biten 17 sayılık bir macera listesi söz konusu. Bununla birlikte çeşitli kahramanların serilerinde de ortak maceraları mevcut. Örneğin, Peter Parker, The Spectacular Spider-Man serisinde 1. cilt, 17 ve 18. sayılarda yer alan ve ülkemizde de Bilka Yayınları tarafından yayınlanmış olan Örüm Adam serisinde Spider-Man ile ortak bir maceralarını da okuyabilmek mümkün. Ayrıca bu maceranın grubun akıbeti ile ilgili de oldukça önemli bir macera olduğunu dipnot olarak belirtmekte yarar var.


Sonuç olarak, grubun akıbetine baktığımızda ise, tüm üyelerin ekibi terk ettiğini ve geride en son Angel’ın kaldığını, kullandıkları uçan hava aracını ise Thunderbolts takımına bıraktıklarını söyleyebiliriz. Kahramanların kendilerini ekibe ait hissetmemesi nedeniyle, Champions serisi ilginç konusuyla okumaya değer bir seri.

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails