18 Mayıs 2015 Pazartesi

ÇROP 8 Yaşında On Sekizinci Yazı: Chew

Yusuf Faruk Tunç
---
‘Chew:lezzetçilerin tarihi’

‘Karşınızda Tony Chu.’ dizeleriyle başlayan bu çizgi roman yüksek ihtimalle ya çok kötü ya da muhteşem bir çizgi roman olarak kütüphanenizde yerini alacaktır. Bunun en temel nedeni ise Tony Chu Sibopatiktir. Yani Tony Chu tattığı bir koltuk minderinin nerelerden ne türlü işlemlerden geçtiğini hatta kimlerin oturduğunu bile anlayabilir. Ama tabi ki de kahramanımız ki biz ondan Tony diye bahsedeceğiz tek tattığı şey bir koltuk minderi olmakla kalmıyor. Öbür yandan Tony’nin yiyip de hakkında hiç bir şey anlayamadığı şey pancardır.Bu yüzden Tony bol bol pancar yer. Bir de söylemek gerekirse Tony bir polistir hem de iyi bir polistir.

Bu çizgi roman sizi kara mizahıyla tebessüm ettirip kahramanımızı sonuna kadar destekletecek biraz aşk meselelerine sokup size sanki bir süper kahraman çizgi romanı okuyor’muşsunuz gibi adrenaline doyuracaktır. Ama öncelikle bilmeniz gereken bu hikayede kuş gribi vardır. Yani tavuk tüketimi yasa dışıdır. En başta bunun için savaşan tavuk tüketen satan insanlara kelepçeyi takan kahramanımız birden işlerin tersine dönmesiyle bir ajan olup çok farklı işler için dünyada iken büyük emniyet teşkilatında çalışmaya başlıyor.

Bütün dünyada büyük ilgi gören ‘Chew: ezzetçilerin tarihi’ isimli bu muhteşem çizgi romanda sıkıcı konuşmalar yerine sizi kusturacak dizeler. Gözlerinize uyu diye emir vermek yerine size saatlerce ayakta tutacak çizimler. Ve fantastik sahneleriyle 2. Kitap için çıldırtacak bu çizgi roman işte karşınızda.


Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails