1 Mayıs 2015 Cuma

ÇROP 8 Yaşında Dördüncü Yazı: Batman: Yeni Dünya

Mert Can Yılmaz
---
 YENİ DÜNYA
           
Bu çizgi romanın en önemli özelliği Batman’in ilk çizgi romanı olmasıdır. Bu çizgi romanda Bruce Wayne adındaki küçük bir çocuğun, ailesinin kendi gözleri önünde öldürülmesinden sonra nasıl değiştiğini, nasıl kendini geliştirip kara şövalyeye dönüştüğünü anlatıyor. 


Bruce Wayne ilk kez bu çizgi romanda yarasa kostümünü giyiyor. Tabi ki ilk seferinde biraz dayak yiyor ama durumu kolaylıkla atlatıp sislerin içinde gözden kayboluyor. Çizgi roman James Gordon’un kızının kaçırılması ile hareketleniyor. James Gordon ve Batman burada karşılaşıyorlar ve birlikte Gordon’un kızını kurtarmaya çalışıyorlar.
           
Bu nefes kesici çizgi romanda efsaneleşmiş bir kara şövalyeyi değilde onun yerine daha yolun çok başında olan bir Batman görüyoruz. Çizgi romanda tabi ki Alfred de farklı. Hepimizin alıştığı Alfred’den çok, eski bir asker olan ve ne kadar Bruce Wayne’e sadık olsa da yine de sert bir Alfred görüyoruz. Alfred Bruce Wayne’in ilk kavgasından sonra biraz hırpalandığını görünce ona hazır değilsin diyor ve Bruce Wayne ısrar edince kavgaya tutuşuyorlar.

Bu çizgi roman diğer batman çizgi romanlarından çok farklı. Hepimiz bu çizgi romandan sonra Batman’in insan olduğunu ve her insan gibi hatalar yapabildiğini anlıyoruz. Bu çizgi romanın bende yeri her zaman ayrıdır. Eminim sizde okuduğunuzda bana hak vereceksiniz

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails