26 Kasım 2014 Çarşamba

Dordrecht'e çizgi roman müzesi

Dordrecht kentinde bulunan bir kültür binasının geniş ve uluslararası odaklı çizgi roman müzesine çevrileceği açıklandı.


Dordrecht belediyesi meclis üyeleri Piet Sleeking (BVD) ve Jasper Mos (VVD), binanın çizgi roman müzesine dönüştürülmesi için yapılacak olan renovasyona 2,7 milyon euro bütçe ayrılacağını açıkladı. Müzenin 2016 yılının sonunda açılacağı tahmin ediliyor.
Proje sahiplerinden çizgi roman hayranı Marc Kleijnen, Dordecht için tasarladıkları müzenin, Groningen'deki çizgi roman müzesinden farklı olacağını belirtti. Kleijnen, Groningen'de daha çok yerel romanlara yer verildiğini, Dordrecht müzesinde ise yabancı eserlerin de yer alacağını bildirdi.
 
Yıllık 260 bin ziyaretçi ağırlayan Brüksel çizgi roman müzesine rakip olacaklarını ifade eden Kleijnen, ''Dordrecht'te ziyaretçilere hayali maceralar yaşatacağız '' dedi. Müzenin Den Haag kentinde bulunan Kraliyet kütüphanesi, Rotterdam kütüphanesi, Amsterdam Üniversitesi ve Toonder koleksiyonunda yer alan çizgi roman serilerini kullanacağı açıklandı.
 
Kleijnen, müzeyi yıllık 80 bin kişinin ziyaret edeceğini tahmin ediyor. Çizgi roman müzesi projesi Dordrecht belediyesi tarafından onaylanmayı bekliyor.

Kaynak - Son Haber

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails