3 Mayıs 2014 Cumartesi

En kapsamlı çizgi roman sergisi başladı

Kaynak - Radikal
Görsel Kaynak - the Guardian
---

Londra’daki British Library gelmiş geçmiş en kapsamlı çizgi roman sergisine ev sahipliği yapıyor.

Northern Looking Glass (Glasgow Looking Glass), published in around 1825, is thought to be the first ever comic. Image: © British Library Board

İngiltere’nin en kapsamlı çizgi roman sergisi bugün British Library’de başlıyor. “Comics Unmasked: Art and Anarchy in the UK” (İngiltere'de Sanat ve Anarşi) isimli sergi, çizgi roman ve grafik roman meraklılarına ilk kez British Library’nin geniş çizgi roman koleksiyonunu keşfetme şansı veriyor. Kütüphanenin kendi eserleri dışında, Neil Gaiman, Grant Morrison, Dave Gibbons, China Miéville ve Mark Millar gibi yazarların çizimleri ve orijinal kopyaları da sergide yer alıyor.
Her ne kadar sergide Hollywood temalı eserler bulunsa da, British Library, İngiliz sanatçıların ve yazarların eserlerini öne çıkarmak ve onların bu sektörde nasıl büyük bir etkiye sahip olduklarını göstermek amacında. John Harris Dunning ve Paul Gravett’in küratörlüğünde; Adrian Edwards’ın destekleriyle hazırlanan serginin hedefiyse çizgi romanların çocukları uyuşturucu, seks ve şiddetten koruyan bir geçmişlerinin olduğunu göstermek.
Comics Unmasked, Watchmen, V for Vendetta, Tank Girl ve Sandman gibi ikonik İngiliz eserlerinin orijinal kopyalarını meraklılarıyla buluşturacak. Ayrıca ilk çizgi roman olduğuna inanılan Glasgow Looking Glass (1825) da ziyaretçileri karşılayanlar arasında olacak.
(Telegraph)
 Original painting of Aleister Crowley's tarot card The Universe, on loan from the Warburg Institute. This is one of the cards from Crowley's Thoth Tarot deck featured in Grant Morrison's Arkham Asylum. Photograph: © Tony Antoniou

Diceman No 5, by Pat Mills and Hunt Emerson. Image: © Rebellion / ® A/S, all rights reserved

 Illustrated Police News, 1888. Photograph: British Library

İllüstrasyon, Glasgow Looking Glass isimli çizgi romandan.

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails