15 Nisan 2014 Salı

Ege Görgün'le Ödül Söyleşimiz

5. Türk Çizgi Roman Okurları Ödülleri'nde çizgi roman okurlarının 2013'ün en iyilerini belirlediği oylamada En İyi Editör kategorisinde Ege Görgün ve yöneticiliğini yaptığı Ters Ninja En İyi Çizgi Roman Haber-İnceleme Site / Blog Kategorisinde en iyilere layık bulundular. 
Sayın Ege Görgün'e bir kaç soru sorduk, kısa cevaplar istedik. 
İşte söyleşimiz:
ÇROP - Çizgi romana merakınızı nasıl tanımlardınız? Aşk, çocukluk aşkı, alışkanlık, sanatseverlik, bir parçanız? Neden? Önümüzdeki günlerde yeni projeleriniz olacak mı?
E.GÖRGÜN - Çocukluk aşkı olarak başlayan ama zamanla karakterimin, genel kültürümün, hayata ve sanata bakış açımın bir parçası haline gelmiş bir uğraş.
ÇROP - Bugünlerde çizgi roman yeniden yükselişe geçmiş gibi görünüyor. En azından çeşit arttı... Piyasanın okur-çeşit oranıyla ilgili gözlemleriniz ne yönde?
E.GÖRGÜN - Piyasaya yeni okurlar girdi çünkü. Bunu beklemiyordum açıkçası. Ama çizgi filmler, sinema filmleri, Japon kültürünün cazibesi yeni bir okur kitlesi yaratmayı başardı. Tabi bir neden de kitap okumaktan daha kolay okunması çizgi romanın. Kolay tüketebilecekleri şeyler arıyor artık gençler. Çizgi roman da kolay tüketilen değil ama kolay tüketilebilen bir şey.
ÇROP - Bu gözleminize göre Türkiye'deki çizgi romanın geleceğini nasıl görüyorsunuz?
E.GÖRGÜN - Bazı tür çizgi roman türlerinin geleceği parlak, bazılarının ki puslu.
ÇROP - Türk çizgi romanının çoğalma ihtimalini nasıl görüyorsunuz?
E.GÖRGÜN - Şimdilik öyle bir olasılık yok. Sektörel ortam müsait değil bunun için çünkü.
ÇROP - ÇROP hakkındaki düşüncenizi alabilir miyiz?
E.GÖRGÜN - Arkasında emek olan ve ticari olmayan her türlü girişime saygım var. ÇROP da bu şartlara uyuyor. Umarım, daha çok kişiyi etrafında toplar gelecekte.
ÇROP - Çizgi roman ödüllerinin düzenlenmesini yararlı buluyor musunuz?
E.GÖRGÜN - Küçük başlangıçlar olmadan büyük şeyler başarılamaz. Bu sorunun yanıtı gelecekte kendiliğinden ortaya çıkacak. Yeter ki aynı disiplinle devam edilsin.
ÇROP - Sizi aday gösteren okurlarla oy vererek ödüle layık bulan okurlara bir mesajınız var mı?
E.GÖRGÜN - Yalnızca çizgi roman konusunda değil her konuda renkleri belli etmek konusunda istekli olsunlar. Ve her renge saygılı olmayı bilsinler. Çizgi romanı sevsinler ama tek başına yeterli olmadığını bilsinler. Genel kültürlerini diğer alanlara ne kadar yayarlarsa, çizgi romandan da o kadar daha fazla keyif alacaklardır.


Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails