27 Nisan 2014 Pazar

Başka Yerden Hikayeler 5, Nathan Never 14, Saguaro 4 ve Shangai Devil 4 Çıktı!

BAŞKA YER’DEN HİKÂYELER 5 
KARANLIKTAN DÖNEN PRENS – BEYAZ PERDEDEN GELEN DEHŞET
Yazar Adı: Carlo Recagno
Çizer Adı: Sergio Giardo
Çevirmen Adı: Yılmaz Dağlı
Orijinal Adı: Storia da Altrove (9-10)
Yayın Editörü: Murat Sevgikuranlar
Görsel Uygulama: Hakan Aysal

KARANLIKTAN DÖNEN PRENS (9. Albüm, Yazar: Carlo Recagno; Çizer: Sergio Giardo): 1902 yılında tam da taç giyme törenleri sırasında bir vampirin saldırısına uğrayan kral VII. Edward mucizevi bir şekilde kurtulur. İngiliz istihbaratında özel bir bölümün başı olan Mycroft Holmes, olayların perde arkasını öğrenebilmek için hem Başka Yer ajanlarından hem de Prof. Van Helsing’den yardım almak zorunda kalacaktır. 
BEYAZPERDEDEN GELEN DEHŞET (10. Albüm, Yazar: Carlo Recagno; Çizer: Sergio Giardo): 1918 Aralık ayı New York... Bir yandan Dünya Savaşı’nın bitişi kutlanırken bir yandan da ünlü kaçış sanatçısı Harry Houdini ilk filmiyle beyazperdeye adım atmaktadır. Derken filmde kullanılan bir robot gerçekten de canlanıp şehre ölüm saçarken Başka Yer ajanları bu çılgınlığı sessizce örtbas etme çabasına girişeceklerdi. Üstelik de bu olayın çözümü ünlü yazar Jack London’ın günlüklerinde yatmakta…

NATHAN NEVER 14
MARS’IN EFENDİLERİ; GEÇMİŞ HAYATLAR; BİRİNCİ SEVİYE
Yazarlar: Lisiero ve Cordone; Vietti ; Brusasca
Çizerler: Michelazzo; Artusi; Bastianoni
Çevirmen Adı: Serli Varjebatyan
Orijinal Adı: Nathan Never 88, 89, 90
Yayın Editörü: Murat Sevgikuranlar
Görsel Uygulama: Hakan Aysal

MARS’IN EFENDİLERİ (Orjinal sayı : 88; Yazar: Alberto Lisiero ve Gabriella Cordone, Çizer: Ernestino Michelazzo) : Yeraltı Dünyası adlı maceranın devamı... sigmund’un dostlarının bedenlerini ele geçiren yaratıklar aslında Mars kökenli ve mutasyon geçirebilme özelliğine sahip canlılardır. Nathan bir yandan dostlarını bu yaratıklardan kurtarmaya çalışırken, bir yandan da bu yaratıkları onları ele geçirip yok etmek isteyen gizli bir askerî birimden korumaya çalışır. Mars kökenli bu inanılmaz yaratıklar da bunun karşılığında Nathan’a bir ödül vereceklerdir elbette.

GEÇMİŞ HAYATLAR (Orjinal sayı : 89; Yazar: Stefano Vietti, Çizer: Andrea Artusi): Bir gün Dermody adlı bir doktor, Alfa Ajansı’na gelip uzun süredir görüşmediği ikiz çocuklarının bulunmasını ister. O arada Nathan ve arkadaşları da fahişeleri öldürerek şehre korku saçan bir seri katilin peşine düşmüştür. Dermody’nin çocuklarını da bu arada çok çabuk bulabileceğini düşünen Nathan, fena halde yanıldığını da kısa sürede anlayacaktır.

BİRİNCİ SEVİYE (Orjinal sayı : 90; Yazar: Gianni Brusasca, Çizer: Francesco Bastianoni) : Şehrin birinci seviyesinde gaz sızıntısı yüzünden oluşan bir felaket altmıştan fazla kişinin ölmesiyle sonuçlanır. Hemen ardından da Nathan’ın Paul adlı bir arkadaşının sevgilisi intihar eder. Buna inanmayan Paul de Alfa Ajanımızı bu olayı soruşturmaya ikna edecek, sonrasındaki olaylar inanılmaz bir suistimal ve soygun dalgasını açığa çıkaracaktır.

SAGUARO 4
ÖZGÜR RUHLAR – AVCILAR VE AVLAR – TANIĞI ÖLDÜRÜN
Yazar Adı: Bruno Enna
Çizerler: Foderà, Busticchi ve Paesani, Siniscalchi
Çevirmen Adı: Elif Kahyaoğlu
Orijinal Adı: Saguaro (10-12)
Yayın Editörü: Murat Sevgikuranlar
Görsel Uygulama: Hakan Aysal

ÖZGÜR RUHLAR (10. Albüm, Yazar: Bruno Enna; Çizer: Marco Foderà): Hapse düşmüş Kızılderililere hem zihinsel hem de fiziksel işkence yapıldığı iddialarının araştırılması için hapse giren Saguaro orada eski bir dostuyla karşılaşacaktır.

AVCILAR VE AVLAR (11. Albüm, Yazar: Bruno Enna; Çizer: Fabrizio Busticchi ve Luana Paesani): Tanık koruma programına alınan küçük Miguel’i bulup öldürme denemeleri ardı ardına tekrarlanmaktadır. Üstelik bu kez işin içine bir kez daha Kobra Ray de karışmıştır.

TANIĞI ÖLDÜRÜN (12. Albüm, Yazar: Bruno Enna; Çizer: Luigi Siniscalchi): Noah Folsom’un kendini suçlayacak en önemli tanık olan küçük Miguel’in öldürülmesine karşı verdiği ödül neredeyse tüm suç dünyasının ağzının suyunu akıtmaktadır. Çocuğu korumak için tüm güçleriyle uğraşan Saguaro ve Kai için işler artık çok daha zorlaşmıştır.

SHANGAI DEVIL 4
ŞANTAJ – CESARET GÖSTERİSİ.
Yazar Adı: Gianfranco Manfredi
Çizerler: Barbati, Ramella ve Della Monica
Çevirmen Adı: Fatih Okta
Orijinal Adı: Shangai Devil (7-8)
Yayın Editörü: Murat Sevgikuranlar
Görsel Uygulama: Hakan Aysal

ŞANTAJ (7. Albüm, Yazar: Gianfranco Manfredi; Çizerler: Giuseppe Barbati ve Bruno Ramella): Kahramanımız Ugo, asilerin eline düşmüş olan babasını kurtarmaya çalışmaktadır. Bu uğurda asi Şaolinlere silah sağlamak için akıl almaz entrikalara karışmak zorunda kalacaktır.

BİR CESARET GÖSTERİSİ (8. Albüm, Yazar: Gianfranco Manfredi; Çizer: Raffaele Della Monica): Asilere silah sağlamak zorunda olan Ugo yeniden Şangay’a döner. Oradaki eski dostlarını bulup yardımlarına ulaşabileceğini düşünmüştür, ama başarabildiği tek şey olaya İngiliz gizli servisinin de dahil olmasıyla her şeyi arap saçına çevirmek olacaktı...

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails