13 Şubat 2014 Perşembe

Beyoğlu'nda Uluslararası Çizgi Roman Sergisi

SERGİ AÇILIŞI 17 Şubat 2014 – ÇEKÜL EVİ

İngiltere, Türkiye ve Cezayir’in çizgi roman alanında önde gelen genç isimleri, ReFrame isimli proje için biraraya geldi. İstanbul merkezli tek çizgi roman festivali Istanbulles’un genel koordinatörü Canan Maraşlıgil’in küratörlüğünde üç ülkeye yayılarak gerçekleştirilen sergi ve etkinliklerin Londra ve Cezayir ayakları kısa süre önce tamamlanmıştı

Şimdi sıra, Türkiye’de… İstanbul’da…

Türkiye’yi temsilen Studio Rodeo ekibinin Gezi Parkı temalı çizgi öykülerle katıldığı sergi, önümüzdeki Pazartesi günü (17 Şubat 2014) Beyoğlu’ndaki Çekül Evi‘nde açılıyor. Avrupa’ya ifade özgürlüğü ve kültür temalı bakışların farklı konular altında öne çıktığı toplam dokuz farklı çizgi eser, bu tarihten itibaren iki on gün boyunca izlenip okunabilecek.
Üç ülkenin yazar-çizerleri; Naz Tansel, Murat Mıhçıoğlu, Cem Özüduru, Hannah Berry, Daniel Locke, ILYA, Sofiane Belaskri, Mahmoud Benameur ve Soumeya Ouarezki, Istanbul’da buluşup sergi açılışında konuşacaklar.

ReFRAME (YeniKadraj)

Cezayir, Türkiye ve İngiltere’den çizgi roman ile Avrupa üzerine perspektifler
Üç farklı ülkeden genç yazar ve çizerler Avrupa’ya yeni bir bakış sunmak üzere bir sergi
kapsamında birleşiyor.
Türkiye, Cezayir ve Birleşik Krallık’tan yeni kalemleri bir araya getiren Reframe (YeniKadraj) sergisi, Avrupa’nın kültürel, sosyal ve siyasal dinamiklerini çizgi roman aracılığıyla inceleyecek dokuz yazar çizerin farklı stillerini ve bakış açılarını sunacak.
Sergi, önümüzdeki birkaç ay içinde, uluslararası platformda önde gelen üç çizgi roman festivalinin bir parçası olacak. Ekim ayında Londra’da Comica Festival’da ve Free Word’ün sonbahar programı kapsamında sergilendikten sonra, Cezayir’in FIBDA Festivali’nde ve İstanbul’da İstanbulles ve Studio Rodeo işbirliğiyle sunulacak.
Serginin yanı sıra ifade özgürlüğü, insan hakları ve Avrupa üzerine temaları ve çizgi romanın bu konular içindeki rolünü tartışmak üzere konuşmalar düzenlenecek. Ayrıca yerel okullarda da yazar çizerlerle atölye çalışmaları yer alacak.
Reframe sergisinde yer alan yazar ve çizerler:
  • Türkiye: Naz Tansel, Murat Mıhçıoğlu ve Cem Özüduru
  • Birleşik Krallık: Hannah Berry, Daniel Locke and ILYA
  • Cezayir: Sofiane Belaskri, Mahmoud Benameur ve Soumeya Ouarezki
Reframe (YeniKadraj) Cezayir, Türkiye ve İngiltere’den çizgi roman ile Avrupa üzerine perspektifler European Cultural Foundation’in katkılarıyla gerçekleşen bir Comica, Istanbulles ile Studio Rodeo, FIBDA, ve Free Word ile ARTICLE 19 ve Booktrust’ün işbirliğidir. 






Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails