23 Kasım 2013 Cumartesi

Müslüman Bir Ms. Marvel

***
Hadi bakalım... 
NewYorkTomes.com'un yazdigina göre Marvel Entertainment yeni bir super Müslüman kahraman yaratmıs. Madem talep var, biz yaparız, denmis olsa gerek. Bundan böyle Bayan Marvel olarak da anılacak kahramanın asıl adı ‘Kamala Khan’. 16 yasında, Pakistanlı Amerikan, Jersey City'de ikamet ediyor, özel güçlerinden biri de sekillerin seklini degistirmek.
Aslinda Marvel yöneticilerinden olan Sana Amanat'in kendi hayatindan esinlenip yazdigi bu karekter gibi, o da Amerikali bir Muslümanmıs. Bayan Marvel karekteri kötülerle savasmıyor, daha çok Amerika'da yetisen bir müslüman genç kızın basina gelenleri yansıtiyor.

Sana Amanat, Steve Wacker ve yazar G Willow Wilson tarafından yaratılan Kamala Khan, kendisi de sonradan Müslüman olan Wilson'un dedigine göre dini seçimi dolayısıyla farklıgından dolayı dıslanan her olan her gencin duygularına hitap ediyormus. Sana Amanat' da " Abisi son derece tutucu. Annesi kızının bir erkek tarafindan lekelenecegi ve hamile kalacagi paranoyasi ile yasıyor. Babası sadece okumaya odaklanması ve doktor olması konusunda ısrarlı," diyor.

Yukarıda kapagı olan seri Subat 2014'e piyasaya çikacak. Ne diyelim, bir bu kahramanımız eksikti mi?

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails