31 Ekim 2013 Perşembe

Uyarı Levhaları ve Çizgi Roman Kahramanları

Trafik ve uyarı levhalarıyla çizgi roman karakterleri arasında ilişki var mı acaba diye sorguladım ve birçok bağlantı olduğunu keşfettim. Hatta o kadar çok buldum ki burada paylaşmak için daha fazla zaman harcamak istemediğimden 1 saatte dizayn edebildiklerimi girdim sadece. Tabii bazılarını az zorladım ama galiba bu tarz abuklukların keyfi de zorlama kısmında. İyi seyirler:

1 - Aquaman ve ahtapot dostu Topo
Denizde deniz anası olabilir levhası acaba bu ikiliyi de işaret ediyor olabilir mi?

2 - Bone
Marmara Çizgi'nin dilimize kazandırdığı Bone çizgi romanı ve... İşte ve :)

3 - Charles Xavier
Engelliler için ayrılan park yeri aslında onun özel park alanıymış desem yalan demiş olur muyum ki?. 

4 - Cyclops
X-Men'lerin lideri bilindiği üzere özel bir gözlük kullanmak zorundadır aksi halde gözlerinden çıkan ışını durduramamaktadır. 

5 - Deadpool
"Dikkat Geyik Çıkabilir" levhası belki de gevezeliğinden ve ciddiyetsizliğinden ötürü "The Jerk With The Mouth" olarak anılan Deadpool'u işaret ediyor olabilir. Hani çenesi düşük birini istemiyorsanız kaçın, yolunuzu değiştirin. Veya JBC Yayıncılık yayınladığında alın okuyun.

6 - Flash
Kriminolog Barry Allen deney tüpleri arasındayken düşen yıldırım onu dünyanın en hızlı koşan adamına dönüştürmüştür. Doğrudan bağlantı yok ama ben sevdim bu iki resmi yan yana.

7 - Fındık / Milu
Olsun, valla bu köpek olsun ben razıyım.

8 - Ghost Rider
"Motor Giremez" levhası vicdanen rahatsızlık duyan tüm adamların Ghost Rider'i istememe gerekçesiyle dikilmiş olsa gerek.  

9 - Human Torch
Johnny Storm denince akla ateş geliyor... Dikkat yani!

10 - Human Bomb
Eski bir karakterdir kendisi. Kıyafetini çıkarınca patlamaktadır. Sonra da tekrar bir araya gelmektedir başka bir kıyafette. Maskeye tav oldum levhada. Ayrıca da doğru: Maskeyi tak patlama! 

11 - Krypton
"Dikkat Patlama"... Başka açıklamaya gerek var mı?

12 - Plastik Man
Allah'ım bu kadar mı zevzek olunur? JLA'nın en komik adamı ve virajlı yol bu kadar mı benzeşir?

13 - Power Girl
İtiraf ediyorum, her fırsatta hakkında bir şeyler yazdığım Power Girl'e aşığım ben. İşte "Çifte Kasis" işareti ve oooof, of...

14 - Punisher
Aslında onlarca kuru kafalı levha vardı ve onlarca da kuru kafalı karakter. Ben kolayına kaçtım işin bu defa.

15 - Rogue
"Eldiven kullan" uyarısı hayli yerinde. Bilindiği üzere mutant Rogue çıplak elle birine dokundu mu hafızasını ve gücünü emebiliyor. Özetle "eldivensiz çıkma abi!"

16 - Sandman 
JSA üyesi insanları uyutan bir gaz sıkabiliyor tabancasından. Tabii kendini uyutmamak için gaz maskesi kullanması icap ediyor. 

17 - Shazam
Billy Batson adlı çocuk sihirli sözleri söyleyince Superman'la kafa kafaya dövüşebilen bir adama dönüşüyor. Tabii yıldırımla ve elektrikle.

18 - Jesus Spider (Transmetropolitan)
Warren Ellis'in başyapıtının kahramanı gazeteci aslında aykırı kimliğiyle her bağnaz ortam için yasaklı bir tip. Ben kişiliği ve sigara tüttürme alışkanlığını bu levhaya uygun buldum. İkna olmayan yakında basılacak türkçesinden okur artık. 

19 - Susan Storm
Ne bileyim, benzettim işte.

20 - Ters Ninja
Uzun zamandır okul servisine her bindiğimde bu işarete gülümsüyordum. Kullanmak nasip oldu. www.tersninja.com'un logosu "emniyet kemeri takın"la nasıl da aynı.

21 - X-Men
Uzun söze gerek var mı?

22 - Örümcek Adam
Valla gülümsedim ben, bu yani.

23 - Ice Man
Kar, buz, soğuk ama yüreği sıcak v.s., v.s. :O)


Ümit Kireççi
"Çizgi Roman Hayatın İçinde"

1 yorum:

mit dedi ki...

Çok iyi olmuş Ümit abi, ellerine sağlık. Özellikle Deadpool ve Plasticman görselleri harikaydı. Ama en çok senin yorumlarına güldüm, orası kesin :)

Linkler

Related Posts with Thumbnails