1 Eylül 2013 Pazar

Yunanistan Mickey Mouse’suz kaldı!

Yunanistan’da tam 48 yıldan bu yana yayınlanan Mickey Mouse çizgi romanlarının yer aldığı dergi ekonomik kriz nedeniyle yayınını durdurdu. Çizgi roman hayranları kararı üzüntüyle karşıladılar.
Yayıncı Hristos Terzopulos “Komiks” dergilerinin yayının askıya alındığını resmi facebook hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla duyurdu.
Terzopulos’un facebook’ta paylaştığı duygulu mesajda şu ifadelere yer verildi:
“Kabine değişikliği, devalüasyon ve bir gazete veya derginin kapatılması gibi bazı olaylar önceden açıklanmıyor.
Dergilerin yayınının durdurulması kararı aniden alınmış yüzeysel bir karar değildi. Yılın başından bu yana aylarca temaslarımız oldu ve dergilerimiz için sürdürülebilir bir çözüm bulunması için müzakere yaptık.
Müzakerelerin, ölçülü ve basiretli bir şekilde heyecanı mesai arkadaşlarımıza yansıtmadan yapılabilmesi için metanete ihtiyaç var.
Son ana kadar çiz roman dergilerinin yayınlanmaya devam edebilmesi için kıvılcımı söndürmemeye çalıştık. Her zaman bildiğimiz şeyi yapmaya devam ettik. Şartların elverdiği en şekilde dergi basmaya uğraştık. Tekrar mümkün olduğunda, yine bunu yapacağız. İşlerimizin örneği ellerinizde bulunuyor, en son kanıt ise Gottfredson çizgi roman kitabı.
Müzakerelerin gizliliği izin vermediği için, bu konu üzerinde daha detaylı bilgi vermem mümkün değil. Ancak kesinlikle bilmelisiniz ki, bir ömürlük (yaklaşık 48 yıl) eserin durdurulması duygusal yoğunluk içermeyen bir eylem değildir”.
Öte yandan Mickey Mouse ve Komiks çizgi roman dergisi hayranları, sosyal medya üzerinden üzüntülerini bildiren mesajlar attılar.
Kaynak - Azınlıkça Online©

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails