26 Eylül 2013 Perşembe

Flaneur Çizgi Roman Atölyesi Başlıyor

Flaneur Comics, çizgi roman alanında profesyonellere ve yarı profesyonellere yönelik bir atölye çalışmasına Sonbahar 2013 itibariyle başlıyor. 

Yıldırım Örer tarafından yürütülecek atölyenin 6 Ay sürmesi planlanan ilk döneminde, çizgi roman gerçekleştirme teknikleri konusunda ayrıntılı dersler verilecek; senaryo çalışmasından sahne kurmaya, kurşun kalemden çinilemeye ve renklemeye kadar bütün aşamalar detaylı biçimde çalışılacak.
Tunç Pekmen ve Ozan K. Tarafından yürütülecek yan atölyelerde ise sinemaya çizgi romandan uyarlanmış filmler hakkında gösterim ve okumalar, iki sanatı birbirine bağlayan kesişim çizgileri ve ortak noktalar üzerinde incelemeler yapılacak ve bunların çizgi romana yansımasındaki aşamalar, çizgi roman senaryosu yazımının inceliklerini de içeren atölyelerde tartışılacak.

Flaneur Atölye, aynı zamanda konusuna hakim, piyasada profesyonel olarak yer alan çizerlerin konuk olduğu oturumlarda dirsek temasını ve diyaloğu güçlendiren faal bir alanın çağrışımlarının peşine düşecek.
Flaneur Atölye, her şeyden önce, çizgi roman alanında çalışmakta olan / çalışmak isteyen yetenekli çizerlerin birbirleriyle daimi bir dirsek teması içinde bulunabilecekleri bir ortam oluşturmayı ve bir çizgi roman senaryosunun “hayal” edilme sürecinden, tasarımına ve yapıtın basılmasına kadar arkasında durabilecek, güvenilebilir bir merkez olmayı hedefliyor. Atölye aynı zamanda, hal-i hazırda çizgi roman hikayesi üzerine çalışan, ancak çalışmayı “bitirme” konusunda sorun yaşayan çizerlere de destek olmayı amaçlıyor. Deneyimli çizerlerin danışmanlığında, Flaneur'ün de profesyonel desteğiyle, bu çalışmalar albüm olarak yayın programına dâhil olabilecek. Yetenekli Türkiyeli çizerleri uluslararası platforma taşıyacak bir köprü oluşturmak Flaneur'ün başat amaçlarından biri.
Atölye dönemi boyunca katılımcıların ürettiği tüm işler dönem sonunda (aynı zamanda çizerler için prestijli bir portfolyo da olacak olan) Flaneur Yıllığı'nda derlenerek okura sunulacak. İşler arasında bütünlüklü bir yapıt haline gelmiş olanlar Flaneur'ün gelecekteki albüm çalışmalarına imza atmaya aday olacaklar.
Ekim sonunda Kadıköy Akademi Kitabevi salonunda başlayacak Flaneur Atölye'ye katılım başvurusu için kitabevlerine ve çeşitli yerlere dağıtılmış formu doldurup Kadıköy Flaneur'e elden ya da istenen bilgileri web üzerinden posta kutusuna ulaştırmanız yeterlidir.

Başvuru formunu buradan indirebilir, doldurduktan sonra flaneuratolye@gmail.com adresine gönderebilirsiniz. Başvurular atölye yürütücüleri tarafından değerlendirilecek ve en kısa zamanda size geri dönüş yapılacaktır.

Flaneur Atölye'ye katılım ücreti aylık 80 TL'dir ve atölye, Cumartesi günleri 09:30 - 12:30 saatleri arasında Kadıköy Akademi Kitabevi salonunda gerçekleştirilecektir.

Kaynak - Flaneur 

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails